BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  GÜNCEL

Belediyeye saldıran şoförler özür diledi

Diyarbakır Belediyesi'ne 4 gün önce taşlı sopalı saldırı düzenleyen şoförler özür diledi.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne 4 gün önce taşlı, sopalı saldırı düzenleyen minibüs şoförleri, belediyeden özür diledi. Belediye binasının önüne gelerek basın açıklaması yapan bir grup şoför, bazı çıkar gruplarının kendilerini yönlendirdiklerini ve kullandıklarını söyledi.

Büyükşehir yasasıyla birlikte belediye hizmet sınırının il sınırına kadar genişlemesi üzerine ulaşım planında değişikliğe gidilerek Silvan-Diyarbakır hattına belediye otobüsü konulması şehirde tansiyonu yükseltti. Belediyenin Silvan'a otobüs seferi başlatmasını protesto eden bazı şoförler, 4 Temmuz günü Büyükşehir Belediyesini bastı. Otobüslerini belediyenin önüne park eden şoförler, güvenlikle kavga etti. Bir güvenlik görevlisi kendini korumak için iki el havaya ateş açmak zorunda kaldı. Belediye personeli aşağıya inerek saldırganları durdurmaya çalıştı. Saldırganlar polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

Belediyeye saldıran şoförlerden bazıları Büyükşehir Belediyesinin önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Özür dileyen şoförler, kullanıldıklarını savundu. Şoförler adına basın açıklamasını okuyan Silvan Minibüs Hattı Kooperatifi'nden Menaf İlvar, bazı çevreler tarafından belediyeye saldırma konusunda yönlendirildiklerini söyledi.

İlvar, "Belediyemiz, Silvan-Diyarbakır arasında otobüslerle yolcu taşımaya girişmiş, halka daha kaliteli ve hizmet vermeye başlamıştır. Bu hizmet verilmeye başlanırken biz bir takım hatalar yaptık. Bir takım güçlerin oyununa geldik. Belediyemizin bu hizmetini, çıkarlarımız zedelenir diye karşı çıktık. Kendi çıkarlarımızı halkın çıkarlarının önünde gördük. Bizim bu eksikliğimizi bazı çıkar grupları kullandı, belediyeye saldırmamız konusunda yönlendirmeler yaptılar, bizler de çıkarımızı düşünerek oyuna geldik. Halkımız, partimiz ve kurumlarımızın bizi affetmesini bekliyoruz." dedi.