BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Müstehcen uyarıya Sivas'tan açıklama

Sivas'ta vitrindeki cansız mankenleri müstehcen bulan zabıtalara, belediyeden destek geldi.

Abone ol
Sivas’ta mankenlerin üzerindeki pantolonlarını indirerek vitrin düzenlemesi yapan mağazanın uyarılması ve vitrini değiştirmesi konusunda belediye açıklama yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, “Zabıta ekipleri yönetmeliği uygulamıştır” dedi.
 
Kent merkezinde İnönü Bulvarı üzerinde bulunan bir giyim mağazasının Ağustos ayında vitrininde bulunan cansız mankenlerinin üzerine sadece pantolon giydirerek, ‘Şimdi indirim zamanı’ ve ‘Küresel indirim’ yazıları asmasının ardından zabıta ekiplerince müstehcen bulunarak değiştirilmesi uyarısının basında yer alması üzerine, sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse yazılı açıklama yaptı.

Köse yaptığı açıklamada, zabıtanın şehirde esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanmasıyla görevli olduğunu ve bu amaçla, belediye meclisi tarafından alınan ve belediye zabıtası tarafından yerine getirilmesi gereken emir ve yasaklarla bunlara uymayanlar hakkında mevzuatta öngörülen ceza ve diğer yaptırımları uygulamakla sorumlu bulunduğunu belirtti. Köse, “Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz rutin işyeri denetimleri kapsamında bir giyim mağazasında denetimde bulunmuş, yapılan işyeri denetimiyle ilgili bazı basın yayın organlarında haberler yayınlanmıştır. Ağustos ayı içerisinde yapılan işyeri denetimlerinde, zabıta ekiplerimiz Sivas Belediye Meclisinin 06.08.2005 tarih ve 56 sayılı kararıyla, Sivas Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliğinin ‘Ahlaka Uygunluk’ bölümünün 5’inci maddesinde yer alan ‘A’ ve ’B’ bendindeki hükümleri çerçevesinde işlem yapmıştır. Zabıta ekiplerimiz, ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak, vatandaşlarımızın temiz, düzenli, güvenli ve esenlik içerisinde, hizmetlerden faydalanması amacıyla çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” dedi.

SİVAS BELEDİYESİ İLAN, REKLAM VE TABELA YÖNETMELİĞİ

Belediyenin uygulamaya gerekçe gösterdiği yönetmelik maddeleri de açıklamaya dahil edildi. Yönetmelik şöyle: Ahlaka Uygunluk Madde 5.1: Reklamlar, ahlaka uygunluk açısından aşağıdaki hususlara aykırı olamaz.

a. Genel ahlak kurallarına aykırı ifadeler ya da görüntüler içeremez.
b. Cinselliğin istismarı ile pornografi içeren ifadeler ya da görüntüler taşıyamaz.
c. Korku ve batıl inançlar istismar edilemez.
d. Toplumun acıma duygularını istismar edecek şekilde, hasta, bebek, çocuk, yaşlı ve özürlülerle ilgili ifadeler ya da görüntüler kullanılamaz.
e. Hastaların tedavi öncesi ve sonrasına ait görüntü veya ifadelere yer verilemez.