BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül KRT TV'yi satın aldı! Emir Sarıgül CHP'nin Şişli adayı iddiası...

Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde CHP'nin Şişli Belediye Başkanı adayı olmak isteyen Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül, medya patronu oldu. Sarıgül ailesi, Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu iddia edilen KRT TV'nin çoğunluk hissesini satın aldıkları iddia edildi.

Abone ol

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile Şişli Belediye Başkan adayı olabilmek için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü bilinen oğlu Emir Sarıgül, medya dünyasına girdi. Emir Sarıgül ve babası Mustafa Sarıgül, CHP' tarafından fonlandığı ortaya çıkan KRT Televizyonunu satın aldı.

Sarıgül, oğlunu aday yapmak istiyor

CHP’ye döndükten sonra Kılıçdaroğlu yanlısı gruplarla birlikte hareket eden ve Genel Merkez’e destek veren Mustafa Sarıgül, oğlu Emir Sarıgül’ün de Şişli Belediye Başkanlığına aday gösterilmesini istiyor.

Kılıçdaroğlu ile de görüştüler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu süreçte adaylık için birden fazla kez görüşme gerçekleştiren Emir Sarıgül İstanbul Şişli Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkça söyledi.

15 yıl boyunca Sarıgül yönetmişti

Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül de 1999 yılından 2014 yılına kadar Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, başkanlığı AKP adayı Kadir Topbaş’a kaybetmişti.