BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Özsoy kimdir? FETÖ davasındaki ifadesinin tam metni

Mustafa Özsoy 15 Temmuz darbe girişimi olduğu dönemde Genelkurmay İstihbarat Başkanı'ydı. Korgeneral olan Mustafa Özsoy Genelkurmay Çatı davasında tutuklu sanıklar arasında. Peki Mehmet Özsoy kimdir ve FETÖ ifadesinde neler var.

Abone ol

ANKARA'da görülen Çatı davasında eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy ifade verdi. Mustafa Özsoy'un anlattıklarına bakılacak olursa TSK istihbaratının başındaki adam 'bildiğiniz uyumuş'. O gece çatışmalar başlayana kadar darbeden habersiz olduğunu iddia eden Mustafa Özsoy, Foça'daki tatilini 'kendisiyle ilgili bir durum var endişesi' ile erken kesip başkente dönmüş.

Mustafa Özsoy'u darbe gecesi kendisini arayan flaş bir ismi de ilk kez açıkladı. Havaalanındayken onu eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel aramış. Özel'in "Mustafa ne oluyor?" diye sorduğunu belirten Mustafa Özsoy ona 'bilmiyorum' yanıtını vermiş. Bunun üzerine Necdet Özel, "Partigöç liderliğinde bir grup darbe yapıyormuş" karşılığını vermiş.

İşte Mustafa Özsoy'un ifadesinden yansıyan flaş bölümler:

MANYAK MISIN NE SÖYLÜYORSUN : "Darbeci ve FETÖ'cü olsaydım önceden görev yerimi alırdım." diyen Özsoy, olay günü öncesi Ankara'da bulunmadığını, emir ve komuta etmediğini ileri sürdü. Uçak biletini öne çektirdiğini ve 15 Temmuz 23.30'da Esenboğa Havalimanı'na indiğini belirten Özsoy, darbe girişimini de burada görevli albaydan öğrendiği anlattı. Albay "Komutanım darbe oldu." deyince Özsoy, "Manyak mısın, ne söylüyorsun?" karşılığını vermiş.

ALBAY DARBE LİSTESİNİ VERDİ ŞOKE OLDUM : Genelkurmay Başkanlığına geçemediklerini anlatan Özsoy, bunun üzerine Merkez Komutanlığı'na gittiklerini söyledi. Özsoy, "Merkez komutanı beni karşılayacak diye bekliyordum ama gelmedi. Göreve gitmek için çıkmış. Albay bana sözde darbe listesiyle sözde görev listesini verdi. Okudum şoke oldum. İlk defa hain listeyi orada gördüm. İki albay vardı. 'Böyle bir saçmalık olamaz, bunu kabul etmiyorum' dedim. Kabul etmedim." diye konuştu.

GELMEZSEN ZORLA ALIRIZ : Merkez komutanlığında beklediği sırada saat 6 gibi bir albayın gelip "Komutanım, görev listesinde yazılı generalleri gözaltına alacağım." dediğini aktaran Özsoy, kendisinin de

BÜLENT BOSTANOĞLU İLE İLGİLİ 'DEVLET SIRRI' OLACAK NE BİLİYOR?
Mustafa Özsoy, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nu arayıp yerini öğrenmek istediği yönündeki iddialara da yanıt verdi. Bostanoğlu'nu aradığında onunla konuşamadığını belirten, Özsoy, devlet sırrı niteliğinde bildiklerinin olduğunu, gizli bir oturumda konuşabileceğini anlattı.


"Manyak mısınız? Faaliyetlerimi görmüyor musunuz?" dediğini bildirdi. Özsoy, gelmezse zorla gözaltına alınacağının belirtilmesi üzerine savcıya hemen ifade verip dönme girişiminde bulunduğunu ifade ederek, "Savcıya gittik, gidiş o gidiş." dedi. Yaşananları cezaevine girince öğrendiğini iddia eden Özsoy, "Beni devletimden, Türk Silahlı Kuvvetlerine sadakatimden kimse koparamaz, hele FETÖ hiç." dedi.

MEHMET PARTİGÖÇ İDDİASI : Özsoy, hatta uçaktan indikten sonra telefonunun çaldığını arayanın Albay Ramazan Gözel olduğunu ve "Mehmet Partigöç ile temasa geçer misiniz?" dediğini öne sürdü. Özsoy, durumu anlamaya çalışıp idrak ettiğini ve Partigöç'ü aramadığını ileri sürdü.

ABD BİLGİ İSTEMİŞ : Washington askeri ataşesi Yavuz Çelik'in arayıp Sinan Sürer'den mesaj geldiğini, Türkiye'de darbe olduğuna yönelik ABD hükümetine bilgi vermesini istediğini söylediğine dikkati çeken Özsoy, ikinci amiri olarak "Kesinlikle iletmeyeceksin. Bu yasa dışı bir durum. ABD'deki Türk Büyükelçiliğine iletip iletmemek senin takdirindir." dediğini savundu.

Mustafa Özsoy, "Devletime, ülkeme, herhangi bir silah arkadaşıma hainlik aklımın ucundan geçmedi." ifadesini kullandı.