BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç'tan Doğu Perinçek'li bomba açıklama!

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, "40 yıldır tanırım" deyip kefil olduğu 82 yaşındaki FETÖ tutuklusu Mustafa Türk'ün tahliye edilmemesine tepki gösterdi. Arınç'ın tepkisinden Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek de nasibini aldı...

Abone ol

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, FETÖ soruşturması kapsamında 1 yıldan fazla bir süredir tutuklu bulunan Manisalı hemşehrisi 82 yaşındaki Mustafa Türk'le ilgili çok sert bir açıklama yaptı. Sosyal medyada dolaşan Mustafa Türk'ün eşinin "Mustafa Türk'ü Bülent Arınç'a sorun" başlıklı video üzerine 2 sayfalık yazılı bir açıklama yapan Arınç, "40 yılı aşkın süredir tanırım" dediği Türk'e kefil oldu. 

Manisa'da FETÖ konusunda Mustafa Türk'ten önce de benzer bir mağduriyet için devreye girdiğini belirten Arınç, "Mağduriyeti Adalet Bakanlığının o dönemdeki en üst yetkilileri nezdinde dile getirdiğimde 'ilgileneceklerini' söylemişler fakat kanser hastası tutuklu şahıs tahliye edilmemiş ve ağır cezaevi şartlarında ölmüştü! Şahsın cenaze namazı kılınırken 'ilgililer' beni arayarak 'tahliye oldu" demişlerdi. Ne ölümden, ne cenazeden ne de tabut içinde tahliyeden haberleri vardı" ifadelerini kullandı. 

ŞEHADET EDERİM Kİ!..

82 yaşındaki FETÖ tutuklusu Mustafa Türk için "15 Temmuz öncesi için kendisinin Fethullah Gülen'i sevdiğine, saydığına şahadet ederim! Ve yine şahadet ederim ki, 40 yıllık tanışıklığımız süresince kendisinin en ufak bir kötülüğüne, devlete ve millete karşı su-i kastına şahit olmadım! Kendisi hakkında kimseden en ufak bir söz de duymadım!" dedi.

MİLLETİN İRADESİ DEĞİLDİR

"82 yaşında, çok ciddi sağlık sorunları olan ve başkasından yardım almadan hareket edemeyen yaşlı bir insanı tutuklu yargılayan ve ellerini kelepçeleyen irade milletin iradesi değildir! diyen Bülent Arınç, şöyle devam etti: O irade, 'hukuk, siyasetin köpeğidir' diyen ve Mustafa Türk örneğindeki gibi mağduriyetlere yol açan hukuksuz yargı süreçleri için, büyük bir sevinçle 'Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor' diyenlerin iradesidir.” 

PERİNÇEK'İN SÖZLERİ

Arınç isim vermedi ancak büyük harflerle dile getirdiği iki söz Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e aitti. Perinçek Habertürk'teki bir programda "Hukuk siyasetin köpeğidir" demiş, bir basın açıklamasında da FETÖ soruşturmalarıyla ilgili olarak "Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor" iadelerini kullanmıştı.

İşte Bülent Arınç'ın Twitter hesabından paylaştığı o yazılı açıklama: