BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  GÜNCEL

Muş'ta PKK 7 okula saldırdı

Terör örgütü PKK'nın okula boykot çağrılarına uymayan Muş'taki 7 okula gece saatlerinde saldırı düzenlendi.

Abone ol

PKK'nın boykot çağrısına uymayan 7 okula saldırı
Muş Valisi Seddar Yavuz, Bulanık ilçesinde boykot çağrılarına uyulmaması gerekçesiyle gece saatlerinde 7 okula saldırı düzenlenerek camlarının kırıldığını söyledi.

Bulanık ilçesinde okullara yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, geniş güvenlik önlemlerinin alınarak bu eylemeleri yapanların kesinlikle cezalandırılacağını söyledi. Çocukların en iyi şekilde eğitimlerini devam etmesi için ellerinden gelen her türlü gayreti sarf edeceklerinin altını çizen Vali Seddar Yavuz,

“Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ve Muş Valiliği olarak vatandaşlarımızın ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi eğitimi almak noktasında elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Fakat terör örgütü ve yandaşları maalesef köy okullarımızı hedef alıyor ve boykot çağrıları tutmayınca bu defa eğitim öğretim kurumlarına yöneliyorlar. Bölge halkımız ve milletimiz bu gelişmeyi nefretle kınıyor, bizde nefretle kınıyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ HİÇBİR ENDİŞEYE KAPILMASINLAR”
PKK ve yandaşlarının her fırsatta kirli yüzlerini gösterdiklerini ifade eden Vali Yavuz, “Gerçek yüzlerini fer fırsatta ortaya koyuyorlar, ama biz eğitim öğretimin en iyi şekilde yapılması noktasında karalıyız. Bu konuda tüm tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımız bu konuda hiçbir endişeye kapılmasınlar. Biz eğitim öğretimin en güzel şekilde yürümesi noktasında gayretlerimizi devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bulanıkta akşam saatlerinde 7 köy okuluna yönelik cam kırma gibi bir takım hasar girişimleri gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Yavuz, talimat verdiğini ve gereğinin kısa zamanda yapılacağını söyledi.

Muş’ta asayişin 7 gün 24 saat esasına göre çalışıldığını hatırlatan Vali Yavuz, “O nedenle şunu herkes iyi bilsin artık kamu düzenini tehdit eden her kim varsa 24 saat peşindeyiz. Biz ‘barış barış’ deyip insanları katledenlere karşı etkin bir mücadele yürüteceğiz. Bölge halkımız, özellikle Muş ilimizde söylüyorum, emniyet ve asayişi sağlayacağız. Bölücü terör örgütü mensuplarına hak ettikleri cevabı vereceğiz. Varto Kolan’da verdiğimiz gibi bundan sonrada vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.