BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  DÜNYA

Müslümanların ABD'ye girişi yasaklansın!

2016 yılında yapılacak olan ABD Başkanlık seçimlerinin güçlü adayı Donald Trump, Müslümanların ABD'ye girişinin engellenmesini istedi.

Abone ol

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump, Kaliforniya eyaletinde geçen hafta yaşanan saldırının ardından, ülkeye göçmen ya da turist olarak girmek isteyen Müslümanların geçici olarak engellenmesini istedi.

Kamuoyu yoklamalarının Müslümanların Amerikalılara yönelik nefret beslediğini gösterdiğini iddia eden Turmp, bu durumun Amerikan halkını risk altına soktuğunu söyledi.

Trump, Güvenlik Politikaları Merkezi (Center for Security Policy) gibi düşünce kuruluşlarının kamuoyu yoklamalarına atıfta bulunarak "Bu nefret nereden geliyor ve nelerden kaynaklanıyor, bunu bulmak zorundayız" dedi.

Trump "Tehdidin ne kadar ciddi olduğu anlaşılana kadar" sınırın kapalı kalmasını istedi.

Beyaz Saray yazılı bir açıklama yaparak Trump'ın bu sözlerini eleştirdi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında "Bu Amerikan değerlerine ve ulusal güvenlik çıkarlarına aykırıdır" denildi.

3 ARALIK'TA NE OLMUŞTU?

3 Aralık günü silahlı bir çift, Kaliforniya'nın San Bernardino kasabasında engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna saldırı düzenlemiş, 14 kişiyi öldürmüştü.

Soruşturmayı yürüten FBI'ın Los Angeles ofisinin yardımcı direktörü David Bowdich, çiftin bir süredir radikalleşmiş olduğunu söylemişti.

Donald Trump
Donald Trump

DONALD TRUMP KİMDİR?

Donald Trump Kasım 2016'da yapılacak olan ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin en güçlü aday adaylarından. Milyoner bir iş adamı olan Trump, göçmen karşıtı söylemleriyle tanınıyor.

Suriyelilere kast ediyorum. Kazanırsam geri gidecekler.

Göç meselesi, ABD'nin güney sınırına duvar örülmesini öneren Donald Trump'ın kampanyasında işlediği başlıca konulardan biri. Trump yasadışı Meksikalı göçmenler için de "Ülkeye uyuşturucu ve suç getiriyorlar. Tecavüzcüler" dediğinde büyük tepki almıştı.

Trump'ın son sözleri daha önceki açıklamasıyla çelişse de sertlik yanlısı göç politikasıyla uyumlu.

SURİYELİLERİ ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERECEĞİM!

Donald Trump daha önce yaptığı bir açıklamada başkan olursa ABD'nin kabul ettiği tüm Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndereceğini söylemişti. 

Trump, "200 bin Suriyeli almak istediğimizi duyuyorum. Bunlar IŞİD militanları da olabilir" dedi.

Mültecileri "200 bin kişilik ordu" diye tanımlayan Donald Trump daha sonra "Bu kitlesel göçün bir parçası olan Suriyelilere kast ediyorum. Kazanırsam geri gidecekler" diye konuştu.