BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ALES sonuçları sorgulama ÖSYM neden açıklamadı?

ALES sonuçları sorgulama için gözler ÖSYM'de. Peki ÖSYM ALES sonuçlarını neden açıklamadı? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçlarının açıklanmasının gecikmesi akıllara hatalı soru ihtimalini getirdi.

Abone ol

ALES sonuçları için gözler ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi'nde. Yüksek Lisans yapmak isteyen adaylar ise merakla ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını arıyor.

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI ALES SONUÇLARI 2015 ÖSYM SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Ancak ÖSYM ALES sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin henüz bir bilgi paylaşımında bulunmadı.

ALES SONUÇLARI 2015 HATALI SORU MU VAR?

Geçen yıllarda 10 ila 12 gün arasında açıklanan ALES sonuçları bu dönem 17 gün olmasına karşın açıklanmadı. Adaylar ise gecikmenin nedeninin hatalı soru yada soru iptali olabileceğini düşünüyor. Ancak ALES sonuçlarının gecikme nedenine ilişkin resmi bir bilgi yok.

ALES SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI ÖSYM sonuc.osym.gov.tr

2015 ALES sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi'nin internet sayfası sonuc.osym.gov.tr'ye giriş yapmaları gerekiyor. 

Sonuç Açıklama Sistemi ana ekranından adayların TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri'ni sisteme girip sonuç ekranına ulaşmaları gerekiyor.

ALES sonuçları sorgulama ÖSYM neden açıklamadı?
ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ ANA SAFYASI

ALES SONUÇLARI ÖSYM ÖNEMLİ UYARI

ÖSYM'nin ALES sonuçlarına ilişkin daha önce yaptığı duyurular bu sene içinde geçerli olacak. ALES sonuçları yalnız online olarak öğrenilebilecek. ÖSYM ALES sonuçları için adaylara ayrıca bir sonuç belgesi göndermeyecek.