BIST 10.320
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.461,12
HABER /  GÜNCEL

Müslümanlar yol ayrımında

The Guardian'ın araştırması ilginç sonuçları ortaya koydu. Araştırma Londra'da yaşayan Müslümanların çoğuğnluğu ülkeyi terk edip etmemeyi tartışıyor. Ayrıntılar...

Abone ol

"Müslümanlar'ın üçte ikisi İngiltere'den ayrılmayı düşünüyor" başlığını atan gazete, Londra saldırılarının ardından binlerce Müslüman'ın İngiltere'yi terk etmeyi düşündüğünü yazıyor

"Anketin sonuçları, Müslümanlar'a karşı bir misilleme yapılacağı duygusunun ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor. Sonuçlar, on binlerce Müslüman'ın artan İslam düşmanlığından etkilendiğini ortaya koyuyor.

Her beş kişiden biri, kendisinin ya da bir aile üyesinin, saldırılar sonrasında taciz ve aşağılamaya maruz kaldığını belirtiyor. Son üç haftada, sözlü tacizden bir cinayete kadar, Müslümanlar'a yönelik bin iki yüz dinî temelli adlî vaka polis kayıtlarına geçti. Anketteki verilerle karşılaştırıldığında, bu sayı çok küçük bir oranı temsil ediyor."

Guardian'a göre, ankete katılanların yüzde 63'ü İngiltere'de kalıp kalmamayı düşündüklerini söylüyorlar. Ankete katılan her 10 kişiden sekizi, saldırılara gerekçe olarak, İngiltere'nin Irak Savaşı'ndaki rolünü gösteriyor.

Ankete göre her 10 Müslüman'dan dokuzu, şiddetin siyasî mücadelede yeri olmadığını düşünüyor. Yine her 10 kişiden yaklaşık dokuzu, Müslüman toplum içindeki aşırı eğilimlerle mücadele için polise yardımcı olmaları gerektiğini belirtiyor.

Ankete katılan her beş kişiden biri Müslümanlar'ın İngiliz toplumuna ayak uydurabilmek için gerekli çabayı fazlasıyla gösterdiğini belirtirken, yüzde 40'lık bir oran yapılması gereken daha fazla şey olduğuna inanıyor.

Müslümanların yarıdan fazlası yabancı din adamlarının İngiltere'den atılması gerektiğini söylerken, yüzde 38'lik büyük bir grup ise buna karşı çıkıyor.

Kaynak: www.bbcturkish.com