BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muş Valisi hakkında suç duyurusu

Muş Bulanık'ta iki kişinin ölümüne neden olan olaylarla ilgili Vali Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Muş Barosu'ndan iki avukat, Bulanık İlçesi'ndeki 15 Aralık 2009 günü meydana gelen olaylar sırasında ölen 2 kişinin yakınları adına, Vali Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olaylarda ölen 19 yaşındaki Necmi Oral ile Yeni Mahalle Muhtarı 45 yaşındaki Kemal Ağcan'ın yakınları adına, avukatlar A. Baki Çelebi ile Vedat Şengöl, bugün Adliye'ye gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

DTP'nin kapatılmasını protosto etmek için Bulanık'ta 15 Aralık 2009 günü yapılan gösteride iki kişinin öldüğü olaylarla ilgili Turan ve Metin Bilen kardeşlerin tutuklu olarak yargılandıkları anımsatıldı.

Avukatlar, başsavcılığa verdikleri dilekçede Vali Erdoğan Bektaş'ın ‘yargı görevini yapanı etkileme’, ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’, ‘soruşturmanın gizliliğinin ihlali’, ‘görevi ihmal ve kötüye kullanma’ suçlarını işlediğini ileri sürdül.

Vali Bektaş hakkında TCK’nın 257, 277, 285 ve 288’inci maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmasını istediklerini anlatan avukat A. Baki Çelebi, “Daha önce savcılığın resen harekete geçmesini bekledik. Bugüne kadar herhangi bir soruşturma açılmadığı için şikayet dilekçesi verdik” diye konuştu.