BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.504,55
HABER /  DÜNYA

Mursi yanlılarından gösteri hazırlığı

Mısır’da darbe ile başlayan süreçte sokaklarda gerilim sürüyor. Adeviye Meydanı’nda Mursi yanlılarının protesto gösterileri devam ediyor. Ha...

Abone ol

Mısır’da darbe ile başlayan süreçte sokaklarda gerilim sürüyor. Adeviye Meydanı’nda Mursi yanlılarının protesto gösterileri devam ediyor. Havanın sıcak olmasına rağmen öğle saatlerinde meydanda binlerce darbe karşıtı toplandı.
Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin serbest bırakılmasını isteyen göstericiler, Mısır bayrakları sallayarak darbe karşıtı sloganlar atıyor. Meydanın ilerleyen saatlerde tamamen dolması bekleniyor.
Bu arada Müslüman Kardeşler hareketinin üst düzey yetkilileri, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’un açıkladığı seçim takvimini reddetti.
Hareketin lider kadrosundan İsam el Aryan, anayasa değişiklikleri ve gelecek yıl seçim yapılmasını öngören takvimin "ülkeyi başladığı noktaya geri götüreceğini" ifade etti.
Hareketin siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi’nin Başkan Yardımcısı El Aryan, Mansur’un açıklamalarını "darbecilerin atadığı bir adamın ülkeyi başlangıç noktasına geri götüren anayasa fermanı" diye tanımladı. Partinin hukuk danışmanı Ahmed Ebu Baraka da takvimin "geçersiz ve gayrimeşru" olduğunu söyledi.
Adli Mansur yeni takvimi, dün Mursi’nin tutulduğu sanılan Cumhuriyet Muhafızları kışlasının önünde toplanan destekçilerinin üzerine ateş açılması sonucu en az 51 kişinin ölmesinden sonra açıklamıştı.
(İHA)