BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  GÜNCEL

Mursi için açılan Erdoğan pankartı

Başbakan Erdoğan için Gezi olaylarının ardından açılan o pankart bu kez Mısır Cumhurbaşkanı Mursi için uyarlandı.

Abone ol

İstanbul'da sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için gösteri yaptı. Gösteride açılan "yedirmeyeceğiz' pankartı ilginçti.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür-Der'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, "Sivil İradeye Saygı" sloganıyla, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek için Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda toplandı.

Ellerinde Türk, Mısır ve Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler, Hasan El-Benna, Seyyid El-Kutub ve Muhammed Mursi'nin resimlerinin de bulunduğu "Katlettiniz, astınız, yedirmeyeceğiz", "Baharlarımızı kışa çevirmenize izin vermeyeceğiz", "Mısır'da darbeye hayır", "Kardeşlik sınır tanımaz" yazılı pankartlar açtı.

mursi_istanbul-jpg20130702000838.jpg

ERDOĞAN İÇİN AÇILMIŞTI

'KATLETTİNİZ/ASTINIZ/YEDİRMEYECEĞİZ" yazılı pankart Başbakan Erdoğan için Gezi olaylarının ardından açılmıştı.

TEKBİRLERLE DESTEK

"Paşaların tankları, susturumaz halkı", "Müslüman zulme boyun eğemez" ve "Mısır halkı yalnız değildir" sloganları atan gruptakiler, zaman zaman tekbir getirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Alpay, İslam dünyasının, meşru bir seçimle iktidara gelen siyasilerin tanklarla, askerle alaşağı edilmek istenmesinden kurtulamadığını söyledi.

Dilipak: "İslam ümmetine karşı topyekün saldırı"

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak ise Mısır ve Türkiye'de yaşayanların 100 yıl önce aynı ülkenin çocukları olduğunu kaydetti.

"Bizi böldüler" diyen Dilipak, şöyle konuştu:

"Dün Türkiye'de, Taksim'de yaşananlar, bugün Mısır'da Tahrir'de yaşanıyor. Suriye, Libya, farketmiyor. İslam ümmetine karşı topyekün bir saldırı başlattılar. İslam ümmetinin bu saldırılar karşısında tek yürek, tek ses olarak ortaya çıkması gerekiyor. Bu hadiseler bizi birbirimize yakınlaştırıyor. Mısır ya da Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olaylar, bizim dıştan gelen saldırılara karşı birleşmemizi sağlayan önemli gelişmelerdir diye düşünüyorum. Bize şer gibi gelen şeylerin hayır olmasını diliyorum. Hayra dönüşmesi için sessiz kalmamamız gerekiyor."Grup açıklamaların ardından hep birlikte dua ederek, dağıldı.