BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  DÜNYA

Mısır ordusundan darbe sinyali!

Mısır'da yaşanan gerilim hakkında ordudan açıklama geldi. 48 saat süre tanındı.

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - Mısır ordusu, ülkedeki iktidar ve muhalefete, 'halkın taleplerini yerine getirmeleri için' 48 saat süre tanıdı.

İç savaşa doğru yol alan Mısır'da bakanlar arka arkaya istifa etmeye başladı. Sokak çatışmaları ise parti binalarına yönelik saldırıları ateşledi. 

Ordu, aksi takdirde kendi siyasi ”yol haritasını” açıklayıp uygulanmasını sağlayacağını bildirdi. Açıklama üzerine başta başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda olmak üzere ülkenin her yerinde insanlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar protesto gösterilerinde bulundu.

 SON BİLGİLER  

MISIR DIŞİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETTİ


Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr görevinden istifa etti.

(DEVAMINI OKU)

MURSİ BAŞBAKANLA GÖRÜŞÜYOR

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, Başbakan Hişam Kandil ve bakanlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda ülkedeki son gelişmelerin ve karşıt gruplarının gösterilerinin ele alındığı kaydedildi.


4 BAKAN İSTİFA ETTİ

Mısır Çevre Bakanı Halid Fehmi, İletişim Bakanı Atıf Hilmi, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Hukuk İşleri ve Meclis Bakanı Hatim Bacatu'nun görevlerinden istifa ettikleri bildirildi.

Söz konusu 4 bakanın istifasında, Mısır'da yaşanan son gelişmelerin etkili olduğu ileri sürüldü.

Kısa süre içerisinde İstifa eden bakanların yerine yeni isimlerin atanması bekleniyor.

AÇIKLAMA SOKAĞIN NABZINA UYGUN

Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah el Sisi, ordunun herhangi bir şekilde siyasete taraf olmayacağını, ancak Mısır’ın ulusal güvenliğinin karşı karşıya kaldığı ”vahim tehlike” karşısında harekete geçmek zorunda olduğunu savundu. Mısır Ordu sözcüsü Ahmed Muhammed Ali ise, ordunun darbe niyetinin olmadığını, açıklamanın sokağın nabzına uygun yapıldığını iddia etti.

MURSİ'DEN ACİL GÖRÜŞME

Ordu'dan gelen bu sinyal üzerine Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Başbakan Hişam Kandil ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile Kahire'de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda ülkedeki son gelişmelerin ve karşıt gruplarının gösterilerinin ele alındığı kaydedildi.

PARTİ BİNASINA SALDIRI

Öte yandan Vasat Partisi'nin Kahire'deki Genel Merkezi kalabalık bir grup tarafından molotof kokteylli saldırıya uğradı.

Mukattam bölgesinde bulunan merkez binasından dumanların yükseldiği, parti binasının yüzlerce muhalif tarafından kuşatıldığı ve saldırının devam ettiği bildirildi.

İktidardaki Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) Buhayra ilindeki merkezine de "Baltacı" diye tabir edilen suç gruplarının molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdığı ve binada yangın çıktığı öğrenildi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER LİDERİNİN KORUMALARINA GÖZALTI

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır'ın Kahire'deki evine polis baskını gerçekleştirildiği, baskında Şatır'ın 15 korumasının gözaltına alındığı öğrenildi.

Şatır'ın oğlu Saad Şatır daha önce, polisin evlerine yoğun bir şekilde ateş açtığını ve şoförle bir görevliyi gözaltına aldığını bildirmişti.

ÜÇ BİNALARI ATEŞE VERİLDİ

Bu arada, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na ait olduğu iddia edilen üç bina daha saldırıya uğradı, görgü tanıkları Kahire'nin Mukattam bölgesinde İhvan'a ait 3 binanın ateşe verildiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtları ve yanlıları arasında dünden bu yana meydana gelen çatışmalarda ölü sayısının 25'e, yaralı sayısının 781'e yükseldiği bildirilmişti.

MURSİ'YE YEDİRMEYECEĞİZ PANKARTI

İstanbul'da sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için gösteri yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür-Der'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 sivil toplum üyeleri Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda toplandı.

Ellerinde Türk, Mısır ve Filistin bayrakları taşıyan gruptakilerin açtğı "Katlettiniz, astınız, yedirmeyeceğiz" pankartı ilginçti.
(TIKLA PANKARTI GÖR)