BIST 10.296
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.406,10
HABER /  GÜNCEL

Murdoch'dan yeni pazar gazetesi

Medya imparatorluğunun İngiltere kanadı geçen yılki dinleme skandallarıyla sarsılan medya patronu Rupert Murdoch kapatılan News of the World yerine yeni bir pazar gazetesi çıkarıyor

Abone ol

Medya imparatorluğunun İngiltere kanadı geçen yılki telefon dinleme skandalı ile büyük yara alan Rupert Murdoch'un, gelecek haftadan itibaren yeni bir pazar gazetesi çıkaracağı açıklandı.

Geçen yıl pazar gazetesi News of the World'ü kapatmak zorunda kalan News International şirketi, gruba ait tabloid Sun gazetesinin önümüzdeki hafta sonundan itibaren Sun on Sunday adıyla ilk pazar gazetesini çıkarmaya başlayacağını ilan etti.

Medya patronu Rupert Murdoch da yeni pazar gazetesinin yayın hayatına başladığı gün İngiltere'de olacak.

BBC'nin medya muhabiri Torin Douglas, News of the World'ün kapatılmasıyla piyasada bir boşluk doğduğunu ama tabloid satışları genel olarak gerilediği için Pazar günleri çıkacak yeni Sun on Sunday gazetesinin satışını şimdiden tahmin etmenin güç olduğunu söylüyor.

'Yeni bir şafak'

News International çalışanlarına yeni pazar gazetesinin müjdesini verdiği mektubunda şirket genel müdürü Tom Mockridge, Sun on Sunday'in gelecek hafta yayın hayatına başlayışını "yeni bir şafak" diye niteledi.

Mockbridge geçen yılki skandallarla yıpranan şirket imajına da üstü örtülü bir atıf yaparak "Geçmişte yapılan hataları düzeltme konusundaki kararlılığımızı açık açık ifade ettik. İşi yürütüş biçimimizi tamamen değiştiriyoruz" diye konuştu.

Yeni çıkarılacak Sun on Sunday'in ne ölçüde News of the World gazetesinin devamı olacağı tartışılırken, kapatılan gazetenin eski yazı işleri müdürlerinden David Wooling "Yeni gazeteye yalnızca zaten eskiden de News of the World okumayanlar karşı çıkıyor" dedi.

Yeni davalar

Uluslararası medya patronu Rupert Murdoch, geçen hafta şirketlerinin İngiltere kolu News International'ın Londra'daki merkezini ziyaret etmiş ve sonuna kadar çalışanlarının arkasında duracağını ilan etmişti.

Telefon dinleme skandalı ile meslek etiği sorgulanan News International medya grubunun sorunları News of the World gazetesinin kapatılmasıyla bitmedi.

Geçen Kasım ayında başlayan yeni bir soruşturma kapsamında halen yayınını sürdüren Sun gazetesinin yeni ve eski 10 üst düzey muhabir ve yöneticisi, bu kez kamu çalışanlarına rüşvet verdikleri suçlamasıyla gözaltına alındı.