BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,67
ALTIN 2.397,21
HABER /  GÜNCEL

Murat Karayılan'ın en önemli yardımcısı vuruldu

PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın en önemli adamı ve HPG'nin Kuzey Alan Sorumlusu Sabri Başkale kod adlı Fethi Şarlatan, çok özel bir operasyonla vuruldu.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın eleşbaşlarından Murat Karayılan’ın ön önemli adamı olan Fethi Şarlatan da başarılı bir operasyonla ağır yaralandı. Hastane hastane dolaştırılan Şarlatan'ın ölüp ölmediği kesinlik kazanmadı.

TÜRK Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından 28 Mayıs 2016 tarihinde Kuzey Irak'taki Metina bölgesindeki PKK'ya ait hedeflere düzenlenen hava harekatında, kırmızı listede aranan teröristlerden  'Sabri Başkale' kod aldı Fethi Şarlatan'ın vurulduğu belirtildi. Askeri kaynaklar, hava harekatında ağır yaralanan Şarlatan'ın götürüldüğü hastaneden başka hastaneye nakledildiğini tespit ederken, ölüp ölmediğine ilişkin kesin bilgiye ulaşılamadı.

YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Kuzey Irak'taki Metina bölgesini hedef alan hava operasyonunda tespit edilen hedefler imha edilirken, terör örgütü PKK'nın sözde Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kuzey alan sorumlusu olan 'Sabri Başkale' kod adlı Fethi Şarlatan da bombardımanda ağır yaralandı. Metine bölgesinden alınarak hastaneye götürülen Fethi Şarlatan'ın, adamları tarafından yerinin değiştirilerek başka hastanelere götürüldüğü belirtildi.

TÜM PLANLAMALARI FETHİ ŞARLATAN YAPTI
Ölüp ölmediğine ilişkin kesin bilgi alınamayan terörist Fethi Şarlatan'ın, son 3 yılda özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde il ve ilçelerde çukur ve barikatların hazırlanması, el yapımı patlayıcıların kullanımı, bölgeye silah, malzeme ve mühimmatın aktarılması konusunda tüm planlamaları yaptığı belirtildi.

HPG KUZEY ALANI NERESİ?
Askeri kaynaklar, Fethi Şarlatan'ın sorumlusu olduğu HPG Kuzey Alanı'nın ; Hakkari'nin bir bölümü, Amanos bölgesi, Orta Saha (Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Erzurum), Botan (Şırnak ve kırsalı), Dersim (Tunceli ve kırsalı), Serhat (Ağrı, Kars ve kırsalı) ile Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Haftanin bölgelerini kapsadığını belirtti.

BAHOZ’DAN DAHA ETKİLİYDİ

Teşkilat şemasında Bahoz Erdal’ın bir alt kademesinde gözükmesine rağmen, Bahoz’a göre 50 kat daha fazla bir etki alanına sahipti. HPG’nin sözde Kuzey alan ilan ettiği Hakkari, Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Erzurum,  Şırnak, Tunceli Ağrı, Kars ve Amanos bölgesi ile Kuzey Irak’taki Metina ve Haftanin’in sözde bir numaralı sorumlusuydu. Bu yıl yapılan diğer operasyonlarda da Şarlatan’ın en önemli adamlarından biri olan orta saha sorumlusu Ekrem Güney ve onun yardımcısı da öldürülmüş ve Kuzey Alan büyük darbe yemişti.