BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Münevver'in ailesi Perihan Mağden'e patladı

Perihan Mağden'in, Cem Garipoğlu için “Biz Cem’e haksızlık yapmışız”, ifadesi Münevver'in ailesini harekete geçirdi!

Abone ol

Yazar Perihan Mağden, Taraf’taki köşesinde dün Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki intiharını konu aldığı yazısında “Biz Cem’e haksızlık yapmışız”, “Hakikat şu ki; Münevver’in ailesi intikama doymuyor” gibi ifadelere yer verdi. Mağden’in yazısı sosyal medya gündemine bomba gibi düştü.

Taraf yazarı Perihan Mağden, dün yayımlanan “Cem Garipoğlu’nun Türklük halleri ve akıl sağlığıyla bu dünyaya yerleşememe sınavı” başlıklı köşe yazısında Münevver Karabulut’u öldürmekten çarptırıldığı 24 yıl hapis cezasını çekerken cezaevinde intihar eden Garipoğlu’nu yazdı. Mağden yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Biz Cem’e haksızlık yapmışız! Avukatının başından beri dediği gibi, ruh sağlığının yerinde olup olmamasını kat’i surette kâle almamışız, demek ki. (...) Cem, hazırlıksız yakalandığı bir oyunda/ hayatta, hem Münevver’i, hem kendini yok etti. (...) İntihardan sonra, Münevver Karabulut’un ailesi Cem’in kendini öldürdüğüne inanmıyor, soruşturma, kanıt talep ediyor. Hakikat şu ki; Münevver’in ailesi intikama doymuyor. Giden çocuğunun yerini hiçbir şey dolduramaz, muhakkak. Bitmek tükenmek bilmez bir intikam hissi de öyle. Ben Münevver’in annesi olsam, mahkemede Cem’in üstüne atlayıp gebertmek isterim onu! diye düşündüm kaç kez. Hakikaten. Ellerimle boğuvermek, oracıkta!”

"DAVA AÇACAĞIZ"

Mağden’in yazısına, Münevver Karabulut’un ailesinden de tepki geldi. Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut’un kendisini aradığını, yazıda çok ağır ifadeler olduğunu ve intikam duygusu içinde olmadıklarını belirttiğini, söz konusu yazıya ilişkin basın yoluyla hakaret davası açacaklarını söyledi. 

‘İKİ KUZUYA DA YAZIK’

Mağden sosyal medyada büyük tepki toplayan yazısını şöyle tamamladı:

(...) Cem’in vicdanı vardı. Çünkü Cem’in kalbi vardı. Çünkü böyle bir “suçun” yükünü kaldıramadı. Mahkemede ilk belirdiği andan itibaren “Pişmanım!” dedi. (...) Gözü karardı, Münevver’i öldürdü. O kadar utandı, suçluluk duydu ki; kendini öldürdü. Cem, burada büyümüş olsaydı daha hazırlıklı yakalanırdı. Demek istediğim, hem bu. Hem de, ona acımayarak haksızlık yapmışım. Bu, haksızlığı bir nebze olsun telafi etme ihtiyacı/ yazısı. İki kuzuya da, çok yazık oldu! Türk Tipi İlişkiler cangılında, kurban edildiler. Bu acayip, karmakarışık toplumun sunduğu hayat kâbusunda yollarını kaybedip yok olup gittiler. Zavallı Münevver! Ve zavallı Cem! Yazık oldu ikisine de!

SOSYAL MEDYADAN ELEŞTİRİ YAĞDI

-Perihan Mağden görüntüde başörtüsünü savunur ve beyaz Türklere kızar ama aslında en büyük elitist kendisidir.(Karolin Fişekçi – Ressam)

-“Kötü kalpli yazı” okumaya tahammül edemiyorum. Bugün yazılmış bir tane. Kalbi kötü kişi iyi yazarsa bir de, kabak gibi açık ediyor içini. (Melike Karakartal-Gazeteci)

-Perihan Mağden, memleketimin çoğu insanına ne çok benziyor, psikolojisi bozuk, vicdanı sakat. (Alper Turgut – Gazeteci)

-Perihan Mağden’in hiç kızı öldürülmüş mü... Kesilerek. Şu leş yarı aydınlığın empati hastalığı affedersin müdürüm... (Onur Caymaz-Köşe yazarı)

-Fantezilerini git kendi roman kahramanlarının üzerine yaz. (Aylin Aslım-Şarkıcı)

Tüyler ürperten Münevver yazısından ötürü özür dilemesi gerekir. (Barbaros Altuğ)

DESTEKLEYENLER DE OLDU!

-İki gence de yazık oldu diyen Perihan Mağden’e kızanlara kızıyorum. Anne değillerdir kesin. Empati kurmamak bitiriyor beni. (Akasya Asıltürkmen - Oyuncu)

-Kendinde olmayan vicdanı başkasında görünce şaşırıp linç etmeye kalkışan hanzolar, iğrenç olan sizlersiniz. Perihan Mağden değil. (Halil Berktay)

-Herkes her şeyi sizin gibi düşünmek zorunda değil ‘türk tipi ilişki’ fikrine katılmasam da bence Perihan Mağden güzel yazmış. (Yiğit Karaahmet)