BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,06
ALTIN 2.502,95
HABER /  GÜNCEL

Mumcu çözümün adresini gösterdi

Başbakan Erdoğan'ın yeni söylemine ANAVATAN lideri Erkan Mumcu'dan cevap geldi. Çözüm önerilerini aylar önce sıraladığını savunan Mumcu, çözümün adresini gösterdi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye’nin terör sorununun uluslararası boyutunun gözardı edilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bu konuda ortak bir stratejiye, ulusal bir stratejiye ihtiyaç var ve stratejiyi ulusallaştırmak için de adres TBMM’dir" dedi.
Erkan Mumcu, parti genel merkezindeki makam odasında, basın yayın organlarının temsilcileri ile sohbet toplantısı düzenledi.

Mumcu, "Kürt sorunu" tartışmalarının artığı bir dönemde TBMM’nin tatilde olması ve 1.5 aydır, bu konudaki sorunların çözümü konusunda yaptıkları çağrıya yanıt alamadıkları için bu toplantıyı düzenlediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bu konuda çözüm önerileri varsa, bunu söylesinler" dediğini, kendilerinin ise çözüm önerilerinin de ötesinde yaklaşımlarda bulunduklarını belirten Mumcu, henüz hükümetten, "çağrılarının işitildiğine" dair bile bir yanıt alamadıklarını öne sürdü.

Mumcu, 28 Mart yerel seçimlerinden önce bir çok kez, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki seçim sonuçlarının altını çizerek, terörün sivil siyaseti refleksleriyle yöneteceği bir sürecin içine girmeden, siyasetin bu soruna ilişkin kendi çözümlerini üretmesi gerektiğini söylediğini anlattı.

Sorunun çözümü için TBMM’nin hemen toplanması gerektiğini dile getiren Mumcu, konuyu siyasallaştırmamaya çalışarak çözmek gerektiğine işaret etti. Erkan Mumcu, soruna "terör" denmekten kaçınıldığını ve bölücü hareketle mücadele konusunda, devletin yöntemlerinin bazı zaaflar içerdiğini ileri sürdü.

"Adını koyamadığımız bir akıl tutulması içindeyiz. Yani yatıştırma, kendini aldatacak bir şekilde yok sayma ve görmezden gelme... " diyen Mumcu, sorunun adını koymaktan ve bu konuda konuşmaktan çekinilmemesi gerektiğini bildirdi.
Mumcu, "1 Mart tezkeresi kararı, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde yeni bir konuma geçtiği anın miladıdır, noktasıdır" dedi

"Bu sorunun yaşandığı bölgenin, büyük güçlerin nüfuz alanı olarak gördükleri ve buradaki aktörleri zaman zaman satranç tahtasının piyonları gibi gördükleri bir bölge olduğunu" kaydeden Mumcu, Türkiye’nin bu sorununun İspanya, Fransa ve İngiltere’deki sorunlarla birebir örtüşen bir sorun olmadığını kaydetti. Sorunun uluslararası boyutunun gözardı edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Mumcu, Fransa ve İspanya’daki modeller hakkında bilgi verdi.