BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mumcu bu videoya ne diyecek?

Muhafazakarları köylü diyerek aşağılamaya çalışan ve 'Muhafazakarlar köylülüklerini itiraf etsin diyen Erkan Mumcu ile ilgili bir video ortaya çıktı

Abone ol

Muhafazakarları köylü ve lümpen diyerek aşağılamaya çalışan, ardından da 'Muhafazakarlar köylülüklerini itiraf etsin' diyen Erkan Mumcu'nun kendi köylülüğünü itiraf ettiği görüntüler ortaya çıktı.

367 krizi için Başbuğ'dan Meclis'e girmeme talimatı alan ve sonrasında sandığa gömülen Erkan Mumcu'nun, muhafazakar kesimi aşağılayan ve küçümseyen sözlerine tepkiler sürerken,ortaya yeni bir video daha çıktı. Ancak bu video dün medyada yeralan videodan biraz farklı. Çünkü, dünkü videoda "Türkiye'de Muhafazkarlar köylüdür, köylülüklerini itiraf etsin" diyerek muhafazakarları köylüler üzerinden aşağılamaya ve ve küçük düşürmeye çalışan Mumcu, kendi köylülüğünü açıkca itiraf ediyor.

Rotahaber'de yer alan görüntüler 2008 yılına ait. Erkan Mumcu Anavatan Partisi Genel Başkanı olarak seçim bölgesi Isparta Yalvaç'taki baba ocağını ziyaret ediyor ve bu ziyaret CNNTürk tarafından dakika dakika kaydediliyor.

ÇİFT SÜRDÜM, RUHUM BURADA ŞEKİLLENDİ

Seçim bölgesinde çekilen görüntülerde Mumcu şu ifaleri kullanıyor; "Bazen beni şehirde büyümüş, kolejlerde okumuş hanımevladı zannediyorlar. Bu memleketin çocukları nasıl büyüdüyse ben de onlar gibi büyüdüm. Ruhum burada şekillenmiştir. Aslında siyasi düşüncemin temelleri de burada şekillenmiştir. Çift sürdüm sarf sardım"

KÖYLÜ OLMAKLA ÖVÜNÜYOR

Mumcu kameralarla birlikte girdiği bir bahçede ise ağaçları göstererek, şöyle diyor; "Vişnesini, kaysısını hepsini burda büyüttük burda. Salatalığı, domatesi falan çok sulamışımdır burayı"

Mumcu, bu cümlenin devamında ise oturduğu evi gösteriyor ve orada annesine bağlama çalıp türkü söylediğini anlatıyor. Ardından da bağlamayı eline alıyor ve türkü söylüyor.

Geçmişte bunları söyleyen Erkan Mumcu, aradan geçen yılların ardından katıldığı konferasnta ise, muhafazakar kesimi övündüğü köylülükle aşağılamaya çalışıyor.

MUHAFAZAKAR KESİMİ BÖYLE AŞAĞILAMIŞTI

Sanat yaşamının 25.yılını dolduran Yönetmen İsmail Güneş onuruna düzenlenen gecede söz alan Mumcu, Türkiye'de kendisine muhafazakar diyenlerin öncelikle kendi köylülüklerini itiraf etmeleri gerektiğini söylemişti. Muhafazakarlığın henüz Türkiye'de tanığı olunan bir şey olmadığını ileri süren Mumcu: "1960'lara kadar Türkiye'de hâla muhafazakârlığa rastlamak mümkün. Kentliliğini bilen ve hala Osmanlıdaki medeniyet mirasının varisi olma yetkinliğine sahip kentli insanlar vardı. Kentli muhafazakarlar vardı. Kentler taşralılar tarafından işgal edildiğinden beri Türkiye'de kendisine "muhafazakar" diyen bir lümpen kitle var. Bu kitle lümpendir çünkü kendi gerçek durumunun kendi kimliğine ilişkin gerçeği yansıtan bir bilince sahip değildir" demişti.

İŞTE O VİDEO