BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Muhteşem Yüzyıl'a cepli protesto!

Muhteşem Yüzyıl Dizisinin yayınlandığı kanal ile aynı grupta olduğunu iddia ettikleri GSM operatörüne üyeler bakın nasıl tepki gösterdi..

Abone ol

Gaziantep'te Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu'na (GÜNFED) üye yaklaşık 60 kişilik grup, Show TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisine tepki göstererek dizinin yayınlandığı kanalla aynı grupta olduğunu öne sürdükleri bir GSM operatörüne ait hatlarını iptal ettirdi.

GÜNFED üyesi yaklaşık 60 kişilik grup Nişantaşı Sokak'ta toplandı. Burada basın açıklaması yapan GÜNFED Başkanı Mehmet Demir, Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatından kesitler sunma iddiasıyla çekilen Show TV'nin Muhteşem Yüzyıl dizisinin, Osmanlı Devleti'ni kendi zihinlerinde oluşturdukları 'Harem'den ibaret sananların çarpık tarih anlayışını bir kez daha gözler önüne serdiğini ileri sürdü. Demir, "Ecdadımızın şanlı tarihi çarpıtılarak ve tarihi gerçeklerle çelişkiye düşürülerek yayınlanıyor. Dizinin hangi amaca hizmet ettiği tam olarak anlaşılmamıştır. Ömrü savaş meydanlarında geçen Kanuni Sultan Süleyman'ın adaletini ve Avrupa'yı dize getiren kahramanlıklarını bir kenara bırakıp, harem gerçeğini sığ bir düzeyde işlemeleri üzüntü vericidir" dedi.

Grup üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından dizinin yayınlandığı kanalla aynı grupta olduğunu öne sürdükleri bir GSM operatörünün (TURKCELL) Gazimuhtarpaşa Bulvarı'ndaki bayisine toplu halde giderek kullandıkları cep telefonu hatlarını iptal etme başvurusunda bulundu.