BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.438,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bir litre şarapta fırtına koparıyorlar!

Türkiye'nin ilk şarap mühendisi CHP Milletvekili Orhan Diren içki satışına sınır getiren düzenlemeye ateş püskürdü

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- İçki tartışması büyüyor. Hükümet içki satışını sınırlayan düzenlemeye "gençleri koruma" kapsamında tam destek verirken muhalefet tepkili.

Türkiye'nin ilk şarap mühendisi CHP Tokat Milletvekili Orhan Diren düzenlemeye ateş püskürdü. Avrupa'da kişi başına yıllık tüketilen şarap miktarının 52 litre, Türkiye'de ise sadece 0.9 litre olduğunun altını çizen Diren, "Onlar 52 litre ile sorun yaşamıyor biz bir litreyi bile bulmayan şarap tüketimiyle sorun mu yaşıyoruz. Savları inandırıcı değil" yorumu yaptı.

TAPDK'ın içki satışına sınır getiren yeni düzenlemesine yönelik hükümet kanadından ilk açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik düzenlemeyi Anayasa'nın 58. maddesi gençlerin alkol bağımlılığından korunması hükmünü getirmektedir, devlete bunu görev olarak vermektedir" sözleriyle savundu.

BU İŞ YASAKLA DEĞİL TERBİYE İLE OLUR

Şarap üreticisi iş adamı CHP'li Diren ise tepkili. Düzenlemeyi "Alkollü içkilerin tüketimini sınırlamaya dönük bir çaba" olarak yorumlayan Diren şunları söyledi:
"Bu iş yasaklarla olmaz. Aile terbiyesi, eğitimle olur. 18 yaşını geçmiş bir insan kararlarını kendisi alabilir. Uluslararası ölçekte kurallar var. Avrupa'da küçüklere alkol satışı yasak ama o mekanlara girişte yasak yok."

TÜRKİYE'NİN İMAJINI ZEDELER

Diren çıkarılan düzenlemenin içki tüketimini etkilemeyeceğini ancak hükümetin niyetini açık ettiğini, AB'ye üyelik için mücadele eden Türkiye'nin imajına zarar vereceğini, notlarını kıracağını savundu.