BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.384,92
HABER /  GÜNCEL

Muhtar'ın BJK ile olan derdi!

Beşiktaş yönetimine girmesi olağaüstü karşılanırken, bu camiadan çıkarken de hakkında birçok şey yazılıp çizildi. Muhtar, paradan değil Bosque'den yakınıyor.....

Abone ol

Beşiktaş yönetiminden borçlara imza atmamak için istifa ettiği iddia edilen Reha Muhtar, Pasfotomaç'a konuştu. Kulübe kefil olmaktan bile kaçınmadığını söyleyen Muhtar, "10 milyon doların altına imza attım" dedi. Del Bosque'den de yakınan Muhtar, "Orta sahaya adam alalım dedik, o Juanfran'ı istedi" diye konuştu.
10 Milyon dolar'a imza attım

Borçlara imza atmamak için istifa ettiği ileri sürülen Muhtar, Beşiktaş'a şahsen kefil olmaktan kaçınmadığını açıkladı....

Kıbrıs ve Ege sorununun bugünkünden çok daha ateşli konuşmalara konu olduğu günlerde, ekranlardaki küçük resmi ve altındaki "Reha Muhtar Atina'dan bildiriyor" yazısıyla tanıdı Türkiye onu... Ardından gazetecilik mesleğinin tüm basamaklarını kendinden emin adımlarla çıkıp, televizyon haberciliğine getirdiği farklı bakış açısıyla çizgi ötesindeki yerini aldı. Tüm bunların ve daha fazlasının yanı sıra bir de Beşiktaşlı yanı var Reha Muhtar'ın, bugün bizi en çok ilgilendiren yönü de bu... Reha Muhtar'la Beşiktaş'ı konuştuk ve bugüne kadar kendisinin bile yazmadığı bazı gerçeklere ulaştık...

HAYRET ETTİM
"Herkesi şaşırtan ve üzen saha sonuçlarından daha önemli bir şey söyleyeceğim" diyerek gerçekten çok önemli bir gerçeği bizimle paylaşıyordu Reha Muhtar: "Ben Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte, futbol gibi her şeyi direkt etkileyen. Ürün satışından, çocukların Beşiktaşlı olmasına kadar her şeyi derinden etkileyen bir konunun çok daha geniş, kapsamlı şekilde tartışıldığını sanırdım. Herhangi bir başarısızlık durumunda, alınacak önlemler konusunda çok daha büyük bir beyin fırtınası yapılacağını, herkesin daha aktif olarak katılacağı tartışmalarla çözümler aranacağını düşünüyordum. Böyle değilmiş! Bu konuda şaşırdım. O tabloyu pek göremedim. Futbol, kulüplerin temel direği. Dolayısıyla orada işler iyi gitmediği zaman çok daha geniş katılımlı, çok daha fazla beyin fırtınasının yapılacağı bir mekanizmanın işlemesi gerekiyordu. Ben o mekanizmanın işlemediğini gördüm ve çok şaşırdım. Hayret ettim."

İNŞALLAH OLUR
Aziz Yıldırım'ın da ilk yıllarda büyük sorunlar yaşadığını ama şu anda onun başkanlığında Fenerbahçe'nin çok iyi bir duruma geldiğinin altını çizip, Yıldırım Demirören'in Beşiktaş'ta böyle bir iz bırakıp bırakmayacağı konusundaki düşüncelerini sorduğumda, "İnşallah bırakır" diye geçiştiriyor.

GERÇEK SEBEP
İstifasının gerçek sebebi hakkında çeşitli dedikodular vardı, iddiaya göre Beşiktaş'ın kredi istediği bankalar, yöneticilerin şahsi kefaletlerini istiyordu ve Reha Muhtar bu imzayı atmamak için istifa etmişti... Bunu sorduk bakın neler söyledi: "Aslında ben sana bir kere olayın gerçeğini söyleyeyim. Yönetim oluşturulurken, değil benden, hiç kimseden para talep edilmedi. Başkan Yıldırım Demirören, gerektiğinde, ne kadar ihtiyaç duyulursa kendisinin karşılayacağını söyledi. Bu rakam çeşitli şekillerde telaffuz edildi, bazen on denildi, bazen daha farklı. Her neyse. Daha sonra iki yönetici arkadaşımız, kişisel kefalet konusunda hassasiyet gösterdiler, imza atmak istemediler.

BAŞKA ATMAM
Kendilerine göre haklıdırlar da. Bu sizin mal varlığınızla ilgili bir durum. Yani kişisel olarak kefil oluyorsunuz. Ben hayatımda hiç böyle bir şey yapmadım. Beş kuruş almadan, tüm masraflarımı cebimden karşılayıp Beşiktaş'a hizmet ediyorum. Kulübün muhasebesinin yerini de bilmem, sorumlusunun adını da. Yani bu konulara çok uzağım. Buna rağmen böyle bir belgeyi bir kez imzaladım... Bir de yönetim kurulu başkanı göründüğüm için Beşiktaş TV'nin kuruluşunda leaseng için imza attım. Bu 500 bin dolarlık bir imzaydı. İlk attığım imza ile birlikte on milyon dolara imza attım yani... Daha sonra ben de başka imza atmayacağımı söyledim. "Tamam" dediler yani bu konuda sorun yoktu."

PASFOTOMAÇ

bjk