BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Muharrem İnce'den FETÖ'lü diploma göndermesi

ŞANLIURFA mitinginde konuşan Muharrem İnce, rakibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yine prompter ve diploma üzerinden laf attı. Muharrem İnce, diploma için 'FETÖ'cülerin' laflarını kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Prompterın dersini veririm sana" sözlerine yanıt veren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Prompterini, danışmanlarını al da televizyonlara gel, bana ekonomi öğret" dedi. İnce, çiftiçinin borçlarına gelen faizlerin temmuz sonuna kadar silineceğini söyledi.

Şanlıurfa'da miting düzenleyen Muharrem İnce rakibi Recep Tayyip Erdoğan'a prompter ve diploma üzerinden laf attı. Muharrem İnce diploma konusu açtığında FETÖ'cülerin lafları ile şunları söyledi;

"Geçenlerde biri açıklama yapmış. 'Diplomayı FETÖ'cüler çaldı' diyor. FETÖ'cüler de açıklama yapmış: Çalacaktık, aradık bulamadık."

GEL BANA EKONOMİ ÖĞRET

*Prompterini, danışmanlarını al da televizyonlara gel, bana ekonomi öğret. Erdoğan'la ekonomi tartışmayı çok isterim. Herhalde dünyada reyting rekoru kırarız.'

ZAMANDA ÇOBANLIK YAPTIM
"Size sözüm olsun çiftçinin borçlarının faizini temmuz bitmeden sileceğiz diyen İnce'nin açıklamaları şöyle:

*Hayvancılara sesleniyorum. Zamanında çobanlık yapmış biri olarak söylüyorum. Çobanların sigorta primini devlet ödeyecek. Hâlâ kuyulardan su çekiliyorsa bu Erdoğan'ın ayıbıdır. Size sözüm olsun bu tarihi not edin 1.3 milyon alanı suyla buluşturacağız.

*Mercimeğin buğdayın ana vatanı burası. Ama ne yazık ki Kanada'dan, Rusya'dan alıyoruz. Şanlıurfa'da silah değil, traktör sesiyle uyanacaksınız.

*Ben sarayda yaşamayacağım. Saraya 2 milyar dolar para harcadı. O sarayı bu ülkenin gençlerine vereceğim. Marmaris'e de 300 odalı yazlık saray yaptırıyor. Namus, şeref sözüdür, o yazlık sarayı engellilere tahsis edeceğim.

*Seçildiğimde TRT'yi 1 hafta içinde devletin kanalı yapacağım. 24 saat içinde OHAL'i kaldıracağız. Bana 'sana ekonomi öğretirim' diyor. Ben de diyorum ki, önce diplomanı görsek de sonra öğretsen.