BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,22
HABER /  DÜNYA

Muhaliflerin saldırısı böyle kaydedildi

Suriye'de yaşanan çatışmalar tüm hızıyla devam ederken, çatışma videolarına bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de, muhalifler ile ordu arasındaki çatışmalar kameralara da yansıyor. Son olarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli'lerin gazetecilere verdiği görüntülerde, askerlerle çatışan muhaliflerin roketatarlarla vurduğu 2 tankı etkisiz hale getirmesi ve 1 tanka el koyması görülüyor.

Çatışmaların sürdüğü Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan 22 bin civarında Suriyeli, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde kurulan çadır kentlerde kalıyor. Ülkelerinde olayların son bulması ve barışın hakim olmasını dileyen ve adını açıklamayan Suriyeli bir sığınmacı, Halep'te yaşandığı iddia edilen ve zamanı tam olarak belli olmayan çatışmaların görüntülerini gazetecilere dağıttı.

MUHALİFLER TELSİZLERLE HABERLEŞİYOR

Görüntülerde, kamyonet üzerinde ilerleyen ve makineli tüfeklerle askerlere ateş açan muhalifler, sık sık hareket ederek yer değiştiriyor. Bu sırada komutanlık yapan bazı kişilerin, ellerindeki telsiz ile diğer muhalif gruplar ile haberleştikleri görülüyor. Görüntülerde uzun namlulu kalaşnikof tüfeklerle çatıştığı görülen muhalifler, kırsal bir bölgede seyreden Suriye ordusuna ait 2 tanka roketatarlarla saldırıyor.

2 TANKI ETKİSİZ HALE GETİRİYORLAR

Roketatar kullanan bir muhalifin açılan ateş sonucu yaralandığı görüntülerde, uzun süren çatışma sonrası muhalifler 2 tankı etkisiz hale getirmeyi başarıyor. Roketle vurulan ve kısmen yanan tankta bulunan Suriye askerinin muhalifler tarafından esir alınarak alandan uzaklaştırıldığı görülen görüntülerde, ikinci tankta bulunan mühimmatlara da el konuluyor. Tankları vuran muhalifler sevinçlerini, tekbirler eşliğinde havaya ateş açarak gösteriyor.

Görüntülerde son olarak muhaliflerin el koyduğu tankların birisinin üzerine çıkıp, tekbirler eşliğinde ilerleyerek halkın arasından geçtiği görülüyor.