BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Muhalifler kendi ilaçlarını kendileri üretiyor

Suriye’de ilaç sıkıntısı yaşayan muhalifler, çareyi kendi ilaçlarını üretmekte buldu. <br/>Suriye’de devam eden iç savaşta, rejim güçleri ...

Abone ol

Suriye’de ilaç sıkıntısı yaşayan muhalifler, çareyi kendi ilaçlarını üretmekte buldu.
Suriye’de devam eden iç savaşta, rejim güçleri tarafından kuşatma altında bulunan birçok bölgede gıda ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Suriyeli doktorlar, yaygın hastalıkların tedavisinde kullanılan normal ilaçları bile tedarik etmekte problem yaşadıklarını yaşadıklarını belirterek, spesifik hastalıklardan muzdarip çok sayıda kişinin tedavi olamadığı için hayatını kaybettiğini söylüyor.
İlaç ve gıda yardımı için güvenli koridorlar oluşturulması çağrısında bulunan doktorlar, bazı hastaların narkozsuz ameliyat edilmek zorunda kaldığını ifade ediyor. Doğum sancısı çeken kadınlar tıbbi yardım olmadan doğum yaparken, hastaların derme çatma barakalarda steril olmayan ortamlarda tedavi edilmeye çalışıldığı belirtiliyor. Geçen ay Suriye’de rejime karşı "en büyük oluşum" olarak tek bir çatı altında birleşen "İslami Cephe", ilaç sıkıntısına çare olmak için kendi ilaçlarını üretmeye başladı.
İlk etapta kuşatma altında bulunan Doğu Guta bölgesine yardım edeceklerini dile getiren grup, daha sonra birçok bölgeye acil olarak hizmet edeceklerini söylediler. İslami Cephe’nin başlatmış olduğu bu girişim, Suriye’de yaşayan gerek sivil halk gerekse direniş güçleri arasında oldukça büyük bir sevinç ve başarı olarak karşılandı. Şimdilik Agumentin ve parasatemol içerikli ağrı kesici üreten grup ilk üretimini paketleyip Doğu Guta’ya yolladı.
(İHA)