BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99

Muhalefeti temsil eden İktidar!

Herkesin kazanacağı bir siyasi zemin var mıdır ?

İlk bakışta saçmalık gibi görünen bu durumun,  ironi de olsa taraflarınca mümkün kabul edildiği bir yer var.

Neresi mi? Ülkem Türkiye.
 

Her nedense bu ülkede belki de yüzyıllar boyu süren yenilgilerin acısının bir sonucu olarak mıdır bilinmez kimse “yenilgi” lafını etmek istemiyor.

Yaslandığı kurulu düzenin verdiği hava ile kendini bir türlü mağlup hissetmeyen siyaset içi ve dışı kurumların eski rollerini devşirme çabalarını izliyoruz hayretle.

Bilhassa siyasette, yenilen pehlivanın güreşe doymaması gibi yenilgilerinin baş sebebi siyaset anlayışı ile var olmak ve kazanmak isteyen siyaset kurumlarımız, fazlası ile sıkıcı olmaya başladı.
 

Takım tutar gibi parti ve ideoloji tutma devrinin gerilerde kaldığı, toplumun büyük çoğunluğunun hizmete onay ya da red verme eğilimde olduğu artık aşikâr.

Bu günlerde Türkiye"nin nerde ise kuruluşundan bu yana süregelen ekonomik, toplumsal, siyasi ve kültürel zorluklarının çözümü adına çok sesli, bağımsız,yerel,kendi dinamiklerine bağlı ve  diyalogdan yana bir süreç yakalamış bulunuyoruz.
 

Küreselleşen dünyada kabına sığmayarak konsept dışı işler başaran ve bu ülkenin yapısal zeminine 3-5 numara büyük gelen insanının zorlaması ile yakalanan bir süreç bu.

Bunu anlamamak için kör olmak ya da gözünü kapayarak konuya arka dönmek lazım.

Yakalanan bu sürece rağmen siyasetin bir kanadının çözümden ziyade çözümsüzlüğe kanat çırpması ilginç bir durum ortaya çıkarıyor.
 

İktidar ve muhalefeti ile herkesin kazanmasının milletin topluca kazanması ile mümkün olacağı gerçeğinden hareketle şunu ifade edebilirim.

İktidarın belli olduğu ama muhalefetin tam olarak belli olmadığı bir süreçten geçiyoruz.

Hatta diyebilirim ki ele aldığı inisiyatifle çoğu zaman toplumsal muhalefeti, kurulu düzen denilen statükoya karşı temsil etmesi ile iktidar partisi AKP, bir çeşit toplumsal muhalefeti de temsil ediyor.

Çok da hoş olmayan muhalefetsiz bu durumun müsebbibi, ortaya koydukları ile muhalefet partileri.
 

Şu ezberin artık iyi bilinmesi ve anlaşılması lazım.

Parlamenter demokrasiye en az iktidar kadar lazım olan muhalefettir.

Hatta iktidara da en lazım olan ciddi bir muhalefettir.

Muhalefeti belden aşağıya indirerek hainlik,ülkeyi satmak,vb  “itham ve töhmet” çerçeveli siyasi polemiklerden bıkmış bir toplumun varlığını, siyaset yapanlar hesaba katmalı.
 

Sabahtan akşama kadar beyinlerimizin ütülendiği haber bombardımanlarında, normal hayatta rakiplerimiz için bile rahatlıkla kullanmaktan içtinap edeceğimiz ithamları diğerleri için kullanan siyasilerimizden rahatsız olmaya başladık.

Bu ülke ve insanının iyiliği için birbirimizle laf olsun torba dolsun diye muhalefet değil yanlış olan iftirak gibi,düşmanlık gibi,cehalet gibi,fakirlik gibi ortak dertlerimizin çözümüne katkı adına lisan-ı hal ile muhalefet yapabilmek lazımdır.
 

Sorumluluk sahibi herkes bu ülkenin insanını hadiseleri okuma ve hükmünü verme noktasında ciddiye almalıdır.