BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,21
ALTIN 2.452,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğla'da Afrikalılar Derneği'nden panel

Muğla'da, Anadolu Afrikalılar Dayanışma Derneği tarafından, ‘Eğitimsel ve Kültürel Kavramlar’ panel düzenlencek.

Abone ol

Anadolu Afrikalılar Dayanışma Derneği tarafından ‘Eğitimsel ve Kültürel Kavramlar’ konulu bilgilendirme paneli düzenliyor.

Yapılacak panel hakkında bilgi veren Anadolu Afrikalılar Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karakuş, “Ortaca İlköğretim Okulu çok amaçlı Salonu’nda düzenlenecek olan panel, Anadolu Afrikalılar olarak ülkemiz ve bölgemizde 16. yüzyıl sonrası varlıkları bilinen Afrika insanının tarihi panoramasını vermek, kültürel ve sosyal yapısını tanıtmak, toplumca bilinmesi gerekenleri anlatmak amacıyla düzenlenen bir paneldir. Panelde; belgesel niteliğini taşıyan kısa film gösterimi sunulacaktır.

Çok geniş bir çoğrafyada ciddi bir nüfus yaşanmasına karşın varlıklarından bir haber olan bu insanlar, aslında zengin Anadolu’nun kültürel önemli bir parçasını oluşturuyoruz. Bizler Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde merkezi Muğla İli olmak üzere Aydın, İzmir, Manisa, Denizli, Antalya, Hatay, Adana ve Mersin olmak üzere birçok illerde Afrika kökenli insanlarımızın yaşadığı yerlerdir. Amacın Türk Vatandaşı olduğunu ve yaşadığını ifade edebilmek maksadıyla ulusal bazda çalışmalarımız sürmektedir. Panelin amacı; Halkımızın eğitimsel ve kültürel konularda bilgilenmesini sağlamaktır”
dedi.