BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.413,82
HABER /  GÜNCEL

Müftü KSS amblemi istedi

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil'den helal gıda yorumu: TSE ambleminin yanına KSS eklensin.

Abone ol

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Türk Standartları Enstitüsü'nce Kayseri'de düzenlenen 'Üretici ve tüketici açısından helal gıdanın yeri ve önemi' konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, "TSE Helal ambleminin yanına bir de KSS eklenmelidir. Yani, Kuran Sünnet Standartı da bu ambleminn yanında olmalıdır" dedi.

KSS DE YER ALMALIDIR

Tören ve panel öncesi konuşan Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, "Bazı Avrupalı firmalar, Müslümanları kandırmak adına balığıın üzerine bile İslami usüle göre kesilmiştir diye yazarak, yanıltıcı rol oynuyorlar. O nedenle helal belgesi, çok önemlidir. Bize göre TSE helal belgesindeki amblemin yanıda Kuran, sünnet standardı adı altında KSS yazısı da yer almalıdır. Yapılan araştırmalara göre besmele ile kesilen etlerin 48 saat sonra gül rengini aldığı ifade edilmiştir" dedi.

TSE Merkez Belgelendirme Başkanı Doğan Yazar da, "Şu ana kadar 181 firmanın helal gıda belgesi aldığını görüyoruz. Helal Gıda belgelendirmesi ile tüketecinin bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. İslam ülkelerine yapılacak gıda ihracatında bu belge önemlidir" dedi.