BIST 9.068
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,07
HABER /  GÜNCEL

Mücahitler ve müaeahhitler!

Saadet Partisi'nin Çağlayan mitinginde açılan bir pankart AK Partilileri kızdırdı. İşte o pankart..

Abone ol

Çağlayan'da açılan 'Mücahitler burada, müteahhitler Kazlıçeşme'de' yazılı pankart Saadet Partisi'nin mitingine damgasını vurdu.  Genel Başkan Numan Kurtulmuş, 'Biz one minute demeyiz, biz durun bir dakika deriz' dedi.

Meydana toplanan yaklaşık 30 bin kişi Numan Kurtulmuş kürsüye gelmeden önce 'Başbakan Numan' ve 'İstanbul yanıyor, başkanını arıyor' şeklinde sloganlar attı. Fazla pankartın olmadığı alanda 'Su haktır satılamaz', 'Keller görünecek şapka düşüyor, gömlek çıkaranlar şimdi üşüyor' yazıları dikkat çekti. Kurtulmuş şöyle konuştu:

BİZ ONE MINUTE DEMEYİZ

Aramızda AKP'ye oy veren vatandaşlarımız da var. Siz AKP'ye vatandaşı işsiz bırakmak için mi, BOP'a eş başkan olsun diye mi, başörtüsü sorununu başka bahara bırakmak için mi oy verdiniz? (Kalabalığın AKP'yi yuhalaması üzerine) SP'liler kimseyi yuhalamaz, tepkinizi sandıkta gösterin. Biz 'One Minute' demeyiz. Durun bir dakika deriz, Filistin'i bombalayanlara çıkın bu ülkeden defolun gidin deriz. Yapamazsak millet adına oturduğumuz koltuğu bir saniye bile işgal etmeyiz.

ÜÇ PARTİYE BİR KAVŞAK

Şehirlerin merkezleri meydanlardır. 3 partiye aynı anda verilecek 3 meydan kalmamış. Burası Çağlayan Meydanı değil, Çağlayan kavşağı. Kazlıçeşme'deki de meydan değil park. Bir meydanda iki miting olmaz dediler, Çağlayan Meydanı'nda 3 partiye birden miting yaptırıyorlar. Kazlıçeşme'nin AKP'ye, Çağlayan'ın 3 partiye verilmesi tarafgirliktir. AKP'nin ortaya koyduğu baskılar herkesin canına tak ettirdi. Biz nice iktidarlar gördük. Gün gelir devran döner.

MEYDANI YASAKLAMAYIN, KATİLLERİ BULUN

Bu şehrin güzel meydanları var. Niye Sultanahmet Meydanı'nda, Taksim Meydanı'nda mitinge izin verilmiyor. Taksim'de olay olmuş meydanı cezalandırıyorlar. 1977'de karanlık güçler bu ülkenin evlatlarını öldürdü diye niye meydanı cazalandırıyorsunuz? Cinayetleri çözsenize, katilleri bulsanıza.