BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.446,74
HABER /  GÜNCEL

Mübarek cezaevi hastanesine transfer edilecek

Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, başkent Kahire'de bir cezaevi hastanesine transfer edilecek. Mübarek'in yolsuzluk iddialarına ilişkin sorgulanması burada devam edecek.

Abone ol

Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Kahire'de bir cezaevi hastanesine transfer edilecek.

Doktorlar, Mübarek'in sağlık durumunun seyahat etmeye müsait olduğunu söyledi.

Yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili sorgulanırken fenalaşan Mübarek, iki haftadır tatil beldesi Şarm el-Şeyh'teki bir hastanede tutuluyordu.

Ancak başsavcı Abdül Macid Mahmut, Mübarek'in Tora cezaevinin hastanesine transfer edilecek kadar iyi durumda olduğunu açıkladı.

Mübarek önce başkent Kahire'deki International Medical Centre isimli hastaneye götürülecek, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra ise cezaevi hastanesine yerleştirilecek.

Cezaevi hastanesinde henüz Mübarek'in kalp rahatsızlığının aniden kötüleşmesi durumunda gerekli olabilecek tıbbi ekipman bulunmuyor.

Eski cumhurbaşkanının yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili sorgulanması burada devam edecek.

Suçlamalar arasında, Mübarek iktidarının İsrail'e piyasa değerinin altında bir fiyattan petrol sattığı iddiaları da var.

Ülkenin yönetimini devralan askeri konsey, Mübarek'i yargılama baskısıyla karşı karşıya.

BBC'nin Kahire'deki muhabiri Jonathan Head, çoğu Mısırlının ülkenin yeni askeri yöneticilerinin kahraman olarak gördükleri Mübarek'i yargılayacağına şüpheyle yaklaştığını anlatıyor.

Head, Mübarek'in iki oğlunun ve yakın çevresinin çoğunun gözaltına alınmasının şüpheleri dindirebileceğini de ekliyor.