BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Motosiklet kazaları MOBESE’de

Türkiye’nin dört bir tarafında meydana gelen ilginç motosiklet kazaları, MOBESE kameralarına yansıdı.<br/>MOBESE’lere yansıyan ilginç kaza g...

Abone ol

Türkiye’nin dört bir tarafında meydana gelen ilginç motosiklet kazaları, MOBESE kameralarına yansıdı.
MOBESE’lere yansıyan ilginç kaza görüntülerinde zaman zaman yayaların, zaman zaman da sürücülerin ölümden döndüğü görülüyor.
Eskişehir’de yolun karşısına geçmek isteyen bir yaya, yola bakmadan araçların arasından çıkıyor. Seyir halinde olan motosiklet sürücüsü bir anda karşısına çıkan yayaya çarpıyor. Yaya yerinden hiç kıpırdamazken, motosiklet sürücüsü yere kapaklanıyor. Kazanın ardından yerden kalkan motosiklet sürücüsü şaşkın bir şekilde yayaya bakıyor.
Yine Eskişehir’de hızla gelen motosiklet karşıya geçmek için acele eden yaya çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle sürücü ve yaya yere düşerken, motosiklet 100 metre sürükleniyor. Bu sırada kazanın yaşandığı olay yerinde başka bir yayanın veya aracın olmaması muhtemel bir faciayı önlüyor.

DERS NİTELİĞİNDE GÖRÜNTÜLER
Elazığ şehir merkezinde kavşaktaki otomobillerin arasından çıkan bir motosiklet sürücüsü, geçmekle geçmemek arasında karasız kalınca hızla gelen otomobille çarpışıyor. Kaza sonrası otomobil yoluna devam ederken, motosiklet sürücüsü yere düşüyor.
Çankırı’da ise hızla gelen motosiklet, karşıya geçmeye çalışan otomobile çarpmamak için fren yapsa da başarılı olamıyor. Motosiklet sürücüsü arkasındaki arkadaşı ile birlikte yere düşüyor.
MOBESE kameralarına yansıyan başka bir kaza görüntüsü de Aydın’da kaydediliyor. Caddede seyreden bir motosikletli, yerlerin kaygan olması nedeni ile dengesi kaybederek sürüklenmeye başlıyor. Altından kayan motosikletle birlikte fırlayan sürücü kısa süre sürüklendikten sonra tekrar havalanarak yere düşüyor.
Erzincan’da ise kavşaktan kontrolsüz bir şekilde karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, solundan gelen aracı görmeyerek kaza yapıyor. Çarpmanın etkisi ile motosikletler kullanılmaz hale gelirken, sürücü yaralanıyor.
Yaşanan kazalarda korkulan olmazken, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, en ufak hataların onarılamayacak sonuçlara yol açabileceğini belirterek, sürücülerin trafik kurallarına riayet etmesini istedi.
(İHA)