BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mortgagea Bush çözümü

ABD Başkanı Bush, kredilerini ödeyemeyen vatandaşlarına destek buldu

Abone ol

Başkanı George W. Bush, aldıkları tutsat (mortgage) kredilerini geri ödeyemeyecek durumda bulunan ve evlerini yitirme riskiyle karşı karşıya kalan vatandaşlarına destek planı açıkladı.

Tutsat kredilerinden kaynaklanan sorunun ekonominin yalnızca küçük bir bölümünü ilgilendirdiğini belirten George W. Bush, sorunun ekonomiyi temelden etkilemeyeceğini, ancak sorunun yarattığı sıkıntının sona ermesinin zaman alacağını bildirdi.

Bush'un açıkladığı destek paketi, krediyi verene veya alana devlet güvencesi sağlamayı içermiyor ancak, ödemeleri riske girenlerin evlerini ellerinde tutmalarını sağlamayı amaçlıyor. Bush'un Beyaz Saray'da bugün açıkladığı paket, sorunun daha da büyümesinin de engellenmesini amaçlıyor. Bush'un çözüm planının önemli noktalardan birini, ''kredi geçmişi temiz olan tüketicilerin, ödemelerinin Federal İskan Dairesi tarafından finanse edilerek icradan kurtulmaları ve evlerini bırakmak zorunda kalmamaları'' oluşturuyor.

Bush, bu çerçevede Kongre'den, Federal İskan Dairesi'nin tüketicilere finansman sağlayabilmesine temel oluşturacak yasaları geçirmesini istiyor.