BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Mor formayla yarım düzine

Mor forma nedeniyle rakipler dalga geçiyordu. Ama Galatasaray o formayla müthiş bir cevap verdi..

Abone ol
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, 3. ön eleme turu rövanşında konuk ettiği Netanya karşısında şov yaptı.
İlk kez mor renkteki formasıyla sahaya çıkan Sarı kırmızılılar, rakibi 6-0'la sahadan sildi ve adını play off turuna yazdırdı.

İlk maçtaki 4-1'in rahatlığıyla sahaya çıkan Galatasaray'da yendek ağırlıklı isimler forma giyerken, Abdul Kader Keita da ilk kez Ali Sami Yen'e çıktı. Sarı kırmızılılar, fırtına gibi başladığı maçın ikinci dakikasında Aydın'ın nefis ortasına Barış aynı güzellikte kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi.

Bu golden 4 dakika sonra genç yıldız Aydın, Keita'ya mükemmel bir uzun top attı. Fildişili oyuncu da gelişine harika vurarak farkı ikiye çıkardı. Keita, yeni formasyla attığı ilk golün sevincini taklalar atarak yaşarken, bu gol aynı zamanda Sarı kırmızılıların Avrupa kupalarındaki 300. golü olarak tarihe geçti.
 
İlk yarının kalan bölümünde oyunu rölantide götüren Galatasaray, ikinci yarıya da çok hızlı başladı. Önce Arda'nın kornerinde Barış kendisinin ikinci takımının 3. golünü attı.  Arda böylece her maçta kornerden birer asist yapma geleneğini de sürdürmüş oldu. Sarı kırmızılıların genç kaptanı bu sezon 4. maçında 6. asistini yapmış oldu.
 
Galatasaray, farkı üçe çıkarmasına rağmen hızını kesmedi. 56. dakikada maçın yıldızı Aydın yine içeriye çok iyi bir top gönderdi. Kewell, kafayla Nonda'yı gördü, o da takımının 4. golünü attı. Bu golden sadece 4 dakika sonra Aydın'ın 3. asistinde Nonda skoru 5-0'a getirdi. Kongolu futbolcu, 90. dakikada serbest vuruşta mükemmel bir gol atarak hattrickini tamımladı ve maçın skorunu 6-0 olarak belirledi. Bu skor Galatasaray'ın Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyeti oldu.
 
Maçı 6-0 kazanan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde play off turune yükselmeyi başardı.

MAÇIN KIRILMA DAKİKALARI
HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]

İLK YARIDAN DAKİKALAR

GOL 2. dakikada soldan çalımlarla ceza alanı son çizgisine dek inen Aydın'ın çıkardığı topu, kale önünde iyi yükselen Barış şık bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-0

GOL 6. dakikada Aydın'ın sağdan ceza alanına yaptığı uzun ortada top savunmayı aşarken, arka direkte Keita, dar açısına karşın gelişine yaptığı güzel vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 2-0

15. dakikada Arda'nın Maccabi Netanya savunmasının arkasına havadan gönderdiği topu izleyen Nonda, kontrol edemeyince, meşin yuvarlak kaleci Lifshitz'te kaldı.

25. dakikada Linderoth'un ceza alanının hemen dışındaki vuruşunda savunmadan dönen top Arda'nın önüne düşerken, bu futbolcunun ceza alanında uygun durumda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

28. dakikada soldan Hakan'ın ortaladığı topu ceza alanında kontrol eden Aydın'ın vuruşunda, kaleci Lifshitz meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısını Galatasaray 2-0 önde kapadı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

GOL 51. dakikada Arda'nın soldan kullandığı köşe atışında Barış, meşin yuvarlağı düzgün bir kafa vuruşuyla ağlara yollayarak, takımını 3-0 öne geçirdi.

GOL 56. dakikada Aydın'ın sağdan ceza alanına ortasında uzak kale direği önünde Kewell'in kafayla doldurduğu topu, kale önünde Nonda yine kafayla ağlarla buluşturdu: 4-0

GOL 60. dakikada sağdan çalımlarla ceza alanına giren Aydın'ın pasında kale önünde Nonda, meşin yuvarlağı filelere yollayarak, skoru 5-0'a taşıdı.

GOL 90. dakikada ceza alanı hemen dışından serbest vuruş kullanan Nonda, meşin yuvarlağı kaleci Lifshitz'in solundan ağlarla buluşturarak, skoru 6-0'a getirdi.

Galatasaray, karşılaşmadan 6-0 galip ayrılarak, play-off turuna yükseldi.

GALATASARAY-NETANYA: 6-0