BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.464,81
HABER /  GÜNCEL

Mobilya ihracatında dengeler değişiyor

Asortie Mobilya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, Türk mobilyalarının dünyanın birçok ülkesinde aranılan mobilyalar haline geldiğini if...

Abone ol

Asortie Mobilya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, Türk mobilyalarının dünyanın birçok ülkesinde aranılan mobilyalar haline geldiğini ifade etti.
Asortie Mobilya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, önümüzdeki beş yıl içinde mobilyanın otomotiv ve tekstil gibi lokomotif sektörler arasında yer alacağını öngördüklerini söyledi. Murat Erat, Türkiye’nin ikinci hatta üçüncü sınıf mobilya üreten ülkeler sınıfından çıktığını, Türk mobilyalarının da dünyanın birçok ülkesinde aranılan mobilyalar haline geldiğini ifade etti. Bu başarının ardında, öncelikle devletin sağlamış olduğu iş seyahatleri teşvikleri, iş adamlarının dünyayı gezerek kazandığı geniş vizyon, üretimde hız ve zaman kazandıran makineleşme ve ülke olarak kendi hammaddemizin birçoğunu kendimizin üretebilmesi gibi nedenler olduğunu dile getiren Erat, ayrıca ihracat konusunda birçok gereksiz prosedürün kaldırılmasıyla birlikte işlemlerin kolaylıkla yapılmasının da mobilya ihracatı açısından çok önemli sonuçlar doğurduğunu da sözlerine ekledi. Erat, başarının önünü açan tüm bu unsurların yanı sıra, mobilyada KDV oranının halen çok yüksek olduğunun da altını çizdi.

MOBİLYADA KİŞİYE ÖZEL TASARIMLAR
Artık insanların aynı üretim bandından çıkan ve her yerde karşılaşabilecekleri binlerce adet üretilen mobilyaları kullanmak istemediklerini, sadece kendilerine özel, kendi içi dünyalarını yansıtan mobilya ve dekorasyon tasarımları istediklerini söyleyen Erat, Asortie Mobilya’nın müşterinin bu taleplerine tam olarak karşılık verdiğini ve ürünlerini tamamen kişiye özel ürettiklerini ifade etti. Dünyanın çeşitli yerlerinden mobilya almak isteyen kişilere dahi esnek bir üretim anlayışı ile mobilya üretmenin, ihracatta önemli bir detay olduğunu vurgulayan Erat; Masko, Modoko, Mobesko gibi mobilya çarşılarının Türk mobilya sektörü için çok önemli olduğunu ve bunların devlet tarafından daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.
(İHA)