BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mitingde Emniyete tam not

Cumhuriyet Mitinginde 10 bin polis görev yaptı. Mitingde alınan güvenlik önlemleriyle Ankara polisi “tam not” aldı.

Abone ol

Yüzbinlerce kişinin katıldığı “Cumhuriyet Mitingi”nde 10 bin polis görev yaptı. Mitingde alınan güvenlik önlemleriyle Ankara polisi “tam not” aldı. Mitingle ilgili olarak yaşanan tek olumsuzluğun CHP Uşak milletvekili Osman Coşkunoğlu’nun cüzdanının kaybolması oldu.

Ankara’da gerçekleştirilen “Cumhuriyet Mitingi”nin yankıları devam ederken, mitingde yaşanan tek olumsuzluğun CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu’nun cüzdanının kaybolması oldu. Yüzbinlerce kişinin katıldığı mitingde polisin nazik tutumu, katılımcıların yaklaşımı nedeniyle olumsuz ve güvenliği etkileyecek en küçük bir olay bile yaşanmadı.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, miting alanında ki her gelişmeyi, alana hakim bir binanın 8. katından sevk ve idare etti. Çevik Kuvvetten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Sökelen, istihbarat şube müdürü ve bazı birimlerin sorumluları da miting alanında hiçbir olumsuzluk yaşanmaması için çaba gösterdi.

Miting alanına gelenlerin üzerlerinin aranması sırasında, dövizlerin yazılı olduğu sopaların toplanmasında da mitinge gelenler ile polisler arasında hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Mitinge katılanların, mitinge gölge düşmemesi için gereken titizliği göstermesinin yanı sıra, polislerin de aynı ölçüde duyarlı oldukları ve görevlerini de eksiksiz yaptıkları gözlendi.

Yüzbinlerle ifade edilen büyük mitinge hanımlar büyük ilgi gösterirken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezen kaçırılmasına rağmen SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve ekibinin katılmaması da dikkat çekti. CHP ve DSP liderlerinin aynı mitingde bir araya gelmesi vatandaşların da “birleşin” çağrılarında etkili oldu.

Mitinge katılan CHP Uşak milletvekili, mitingden sonra cüzdanının kaybolduğunu yetkililere bildirdi. Kimliği, bazı kartları ve bir miktar para bulunan cüzdanın düşürülme mi yoksa, hırsızlık sonucu mu kaybolduğu belirlenemedi. Ancak, mitingte başka bir kimse herhangi bir şeyinin kaybolduğunu bildirmedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, bazılarının “büyük olaylar çıkacak” beklentilerini de boşa çıkardı. Miting havadan da kontrol altında tutuldu, yüksek binalara yerleştirilen Emniyetin değişik birimlerinde görev yapanlar, görev alanlarıyla ilgili de çalışma yaptı. Yüksek binalardan, mitingin hangi alanına sivil ekiplerin dikkat etmesi gerektiği de anında bildirildi.