BIST 10.111
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

Miting masraflarını cepten veriyor

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, miting masraflarını cebinden karşıladığını söyledi. Sarıgül, ille de CHP Genel Başkanlığı gibi bir gayesinin olmadığını da açıkladı.

Abone ol

Yurt genelinde düzenlediği toplantı ve mitinglerle CHP Genel Merkezi'nin oklarını üzerine çeken Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, miting masraflarını cebinden karşıladığını söyledi.

Radikal Gazetesi'nden Funda Özkan'a konuşan Sarıgül, ille de CHP Genel Başkanlık gibi bir gaye içinde olmadığını belirtti. Sarıgül ayrıca bir türlü açıklamaya yanaşmadığı 'A Takımı'ndan bir kişinin ismini verdi.

İşte Özkan'ın Sarıgül izlenimleri:

Sarıgül'ün miting masrafı cepten

Hacı Bektaş Veli'yi anma törenleri ve kültür sanat etkinliklerine gönderilen, üzerinde 'Şişli Belediyesi' yazılı su tankeri, tören alanına yerleştirilen 'Şişli Belediyesi' yazılı banklar, alanda görevlendirilen Şişli Belediyesi'nin temizlik işçileri ve kurulan Şişli Belediyesi'nin çadırı.
Başbakanlığa talip olan Mustafa Sarıgül, 'Sarıgül mitingleri yapıyor', acaba kaynağı nereden buluyor? Belediyenin araç gereçlerini yanında götürmesi İçişleri Bakanlığı müfettişlerince soruşturma konusu olmaz mı?
Merak ettim, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü aradım:
Belediye'nin araç ve gereçlerini sadece Hacıbektaş'a götürdüğünü söylüyor Sarıgül. Bakın neler anlatıyor:
"Ben belediyenin araç-gereçlerini ilk defa bu sene göndermedim ki. Altı yıldır gönderiyorum. Bu desteği sadece Şişli de yapmıyor. Bakırköy, Kadıköy, Çankaya belediyeleri de yapıyor, diğerleri de. Orası küçük bir belediye, büyükşehir olsa araçgereç desteğine gerek olmaz. Etkinliklerde 100 bin insana hizmet veremiyorlar. Hacıbektaş'a ilçemden de giden bir sürü insan var. Şişli ile Hacıbektaş şenliklerinin kucaklaşmasını sağlıyorum."
Sarıgül sitem ediyor. Diğer belediyelerin değil de niye sadece Şişli'nin desteğinin göze battığını.
Diğer belediye başkanları, başbakanlığa aday olmadı ki.
Gazeteciler, sokaktaki vatandaşın aklına gelen sorulara doğru yanıtı bulmaya çalışıyor, o kadar.
Başbakanlığa aday olan, ilk günden 'şeffaf' davranmalı değil mi?
Mustafa Sarıgül'ün şeffaf beyanlarını dinliyoruz:
"Hediye ettiğim Âşık Veysel heykeli, 4 milyar liraya mal oldu, parasını cebimden verdim.
Davet üzerine gittiğim illere hep tarifeli uçakla gittim. Parasını cebimden harcadım. Şu ana kadar harcamam öyle büyük paralar değil. Yarın öbür gün elbette maddi katkıda bulunulmasına ihtiyaç duyabilirim. O zaman Tezcan Yaramancı'nın başkanlığında bir komite oluşturacağız. Tezcan Yaramancı bey, kim bize ne para verdi, nereye harcandı tek tek kamuoyuna açıklayacak."
Tezcan Yaramancı
Mustafa Sarıgül 'başbakanlık' yoluna çıktığı günden beri ekibinde kimlerin bulunduğunu açıklamıyordu. Şu an itibarıyla ekipteki en önemli simayı öğrenmiş bulunuyoruz.
Tezcan Yaramancı, Koç Holding'in eski üst düzey yöneticisi, eski Özelleştirme İdaresi Başkanı, eski THY Yönetim Kurulu Başkanı, halen bankacı. Bir özelliği de Şişli Belediyesi meclis üyesi ve encümen başkanı olması.
Mustafa Sarıgül'ün 'siyasi mücadelesini' destekleyen de var, yeren de. Ancak "Şeffaf olacağız, açılımcı olacağız, katılımcı olacağız' sözleri başlı başına takdiri hak ediyor.
Onu başbakanlığa layık bulmayanlara şunu söylüyor:
"Benden daha babayiğit, halkın daha seveceği biri varsa çıksın, ben destek veriririm. İlle de CHP'ye genel başkan olmak gibi gayem yok. Partimin iktidara çıkmasını istiyorum."

Yazı: Funda Özkan
Kaynak: Radikal

cep