BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

MİT'çi kızının bomba yorumu

ABD elçiliğine düzenlenen saldırıda gözler EL Kaide'ye dönmüştü. Bin Ladin'in damadının yakalandığı dönemde düzenlenen saldırı için MİT'çi Mahir Kaynak'ın kızı bakın ne dedi?

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Kanaltürk ekranlarında Bunu Konuşalım'ı hazırlayan Candaş Tolga Işık'ın dün akşamki konuğu Uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan oldu.

Suriye'deki iç savaş, İsrail ve İran'ın açıklamaları ile Kürt sorununda gelinen süreci yorumlayan Arıboğan, geçtiğimiz gün Ankara'da gerçekleşen intihar eylemini de değerlendirdi.

SALDIRIYI EL KAİDE'NİN YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

"Amerika Büyükelçiliği'ndeki patlamanın El-Kaide tarafından yapılmadığını düşünmüyorum. Terör örgütleri başkaları tarafından kullanılır. Terör örgütlerinin içerisinde istihbarat grupları vardır. Türkiye'nin Suriye politikasında hataları var. İran'ın Esad'ı desteklemesi Türkiye'yi rahatsız eder. Esad devrilirse Suriye'de problemler devam eder. Rusya devreye girmeseydi Esad bu kadar dayanamazdı.İnsanlar artık alt kimliklerini ortaya çıkarmak istiyor. Libarel ekonomi, demokrasiyi sağlar. Arap baharı'nın demokrasi getirdiği yok. Suudi Arabistan'da siyasi dalgalanmalar olabilir. Devletin içinde olduğu yeni bir kapitalizm oluşuyor."

AB'Yİ CİDDİ SIKINTILAR BEKLİYOR

"Türkiye'de Sneijder gibi oyuncuların olması Türkiye'nin marka değerini yükseltir. AB, sadece iktisadi bir birlik değildir. Milliyetçilik, Avrupa'da da ön plana çıkmaya başladı. AB'nin zirveden aşağı indiğini düşünüyorum. Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili Fransız istihbaratının bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. Siyasete girmeyi düşünmüyorum."