BIST 10.392
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.412,25
HABER /  GÜNCEL

MİT’in ‘A Takımı’ tamam

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı görevine yeni atanan Emre Taner, ‘A takımı’nı oluşturmaya başladı. MİT'in iki önemli dairesinde atamalar tamamlandı

Abone ol

2 müsteşar yardımcılığı ile MİT’in iki önemli dairesi olan Operasyon ve İstihbarat Başkanlıklarına da atamalar yapıldı. İstihbarat Başkanlığı’na ilk kez bir kadın atandı. MİT’in ikinci adamı olan İstihbarattan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş bir süre önce emekliye ayrıldı. Öneş, eski Müsteşar Şenkal Atasagun tarafından Almanya’dan getirilerek, bu göreve atanmıştı. Taner’in müsteşarlığa atanmasıyla birlikte, bir müsteşar yardımcılığı kadrosu daha boşaldı.

Bu görevlere ‘Operasyon Başkanı’ ile ‘İstihbarat Başkanı’ atandı. Boşalan ‘Operasyon Başkanlığı’na Ankara Bölge Başkanı, ‘İstihbarat Başkanlığı’na ise Adana Bölge Başkanı getirildi. Askerlerde olduğu gibi MİT’te üst görevlere atananlar da ağustos ayında göreve başlayacak. MİT’in iç bünyesinde dengeleri bozmadan kıdem ve hiyerarşiye dikkat edilerek diğer atamalar da tamamlandı. Böylelikle MİT’in ‘A Takımı’ da büyük oranda değişmiş oldu. MİT Yasası’na göre göreve getirilenlerin adlarının yazılması yasak.

Haber: Saygı Öztürk
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr