BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL

Misrata'dan patlama ve silah sesleri yükseliyor

Libya ordusunun çatışmalara ara verdiğini açıklamasına karşın Misrata'dan silah sesleri yükseliyor. Kaddafi hükümeti, yerel aşiret reislerinin isyancılarla müzakere etmesine olanak tanımak için harekata ara verildiğini açıklamıştı.

Abone ol

Libya hükümetinin Misrata kentindeki isyancılara karşı askeri harekata ara verildiğini açıklamasına karşın, kentten patlama ve silah sesleri geldiği bildiriliyor.

Kaddafi hükümetinin Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, yerel aşiret reislerinin isyancılarla barış müzakereleri yapmasına olanak tanımak için çatışmalara ara verildiğini söylemişti.

Halid Kaim, müzakerelerin başarısız olması halinde aşiret liderlerinin, kente muhaliflerle çatışmaları için silahlı destekçilerini gönderebileceğini söyledi.

Kaim, müzakereler başarısızlıkla sonuçlanırsa, aşiret liderlerinin Misrata'yı kurtarmak için askeri müdahalede bulunacaklarını, bölgedeki 6 aşiretin 60 bin silahlı adamı harekete geçirebileceğini kaydetti.

Halid Kaim, aşiret liderlerinin kentteki çatışmalara 48 saat içinde son vermeye kararlı olduğunu, bunun ana sebeplerinden birinin çatışmanın limana ulaşımı engellemesi olduğunu söyledi.

Ancak Libya lideri Muammer Kaddafi'nin bu aşiretler arasında ne kadar desteği bulunduğu ve muhaliflerin aşiretlerle müzakereye istekli olup olmadığı konusunda soru işaretleri var.

Kaddafi'nin kontrolündeki batı Libya'da, muhaliflerin elindeki tek büyük şehir olan Misrata'da son iki aydır süren hükümet kuşatmasında yüzlerce kişi öldü.

Cumartesi günü Misrata'daki çatışmada en az 24 kişinin öldüğü bildiriliyor.