BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mısırlı cihat örgütünden IŞİD'e destek

Ülkenin en büyük cihat örgütü Ensar Beyt el Makdis, Irak Şam İslam Devleti'ne biat ettiğini duyurdu. Örgüt özellikle Sina Yarımadası'nda Mısır güvenlik güçlerine düzenlediği saldırılarla biliniyor.

Abone ol

Mısır'ın en büyük cihat örgütü Ensar Beyt el Makdis, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlılık yemini etti.

Örgüt Twitter hesabında yayımladığı dokuz dakikadan uzun ses kaydında, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'ye biat ettiğini duyurdu.

Ensar Beyt el Makdis geçen hafta, bu yöndeki haberleri yalanlamıştı.

Mısır İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Hani Abdüllatif, Ensar Beyt El Makdis'ten yapılan açıklamanın örgüte yönelik politikalarını değiştirmeyeceğini açıkladı.

Kahire yönetimi daha önce örgütü ortadan kaldırma sözü vermişti.

Sina'daki saldırılarıyla biliniyor

"Kudüs'ün Gerillaları" olarak da bilinen Ensar Beyt el Makdis, Mısır'da Hüsnü Mübarek rejiminin 2011'de son bulmasının ardından kurulmuştu.

Son olarak dünyadaki tüm Müslümanlara IŞİD'e destek olma çağrısında bulunan örgüt, sınır ötesinde İsrail'i hedef alan saldırılar düzenlemişti.

Ancak örgüt özellikle, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin geçen yıl darbeyle görevden alınmasının ardından ülkenin kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda askerleri ve polisleri hedef alan saldırılarıyla biliniyor.

Bu saldırılardan sonuncusunda geçen ay 31 Mısır askeri öldürülmüştü.

Bölgede daha önce Ensar Beyt el Makdis'in yanı sıra Libya ve Cezayir'deki bazı cihatçı gruplar da IŞİD'e bağlı olduklarını açıklamışlardı.

Irak Savunma Bakanlığı, IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin Cuma günü düzenlenen bir hava saldırısında .

BBC'ye konuşan Pentagon Sözcüsü Tuğamiral John Kirby ise "Bu yönde bir bilgiye sahip değiliz" dedi.