BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.391,63
HABER /  GÜNCEL

Mısır'dan İsrail-Hamas ateşkesi önerisi

Gazze'deki durumu görüşmek üzere acil olarak Kahire'de toplanacak olan Arap Ligi ülkeleri toplantısı öncesinde Mısır, Salı sabah 6'da başlayacak bir ateşkes önerisi getirdi. Saldırıların yedinci gününde hayatını kaybeden Filistinli sayısı en az 175.

Abone ol

Mısır Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Hamas arasında Salı sabahı başlamak üzere bir ateşkes önerisi yayınladı.

Öneri Kahire'de acil bir şekilde toplanacak olan Arap Ligi dışişleri bakanlığı toplantısının hemen öncesinde yayınlandı. Ateşkes önerisinin Arap Ligi toplantısında görüşülmesi bekleniyor.

Buna göre, İsrail ve Filistinlilerin Salı sabahı saat 6'dan itibaren çatışmaları durdurması, ateşkeste anlaşırlarsa da her iki taraftan üst düzey yetkililerin günler içinde Kahire'ye gelerek güven artırıcı önlemler inşa etmeyi ve daha uzun soluklu konuları görüşmesi öneriliyor.

Ateşkes önerisinden sonra AFP haber ajansına konuşan bir Hamas yetkilisi "Bir ateşkes anlamaşması konusunda çabalar ve iletişimler var ancak şu ana kadar hiçbirşey sonuca bağlanmış değil" dedi.

Yetkili "Çeşitli taraflarca özellikle de Mısırlılarca çaba sarf ediliyor ancak bu çabalar zayıf kalıyor" dedi.

İsrail tarafındansa Mısır'ın teklifine henüz bir yanıt gelmiş değil.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları yedinci günün sonuna gelirken, en az 175 Filistinli hayatını kaybetti.

Hamas'ın İsrail kentlerine füze atışları da devam ediyor. İsrail Gazze'den yaklaşık 1000 roket atıldığını söyledi.

Hava saldırılarına devam edeceğini söyleyen İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyine yaptığı "Bölgeyi tahliye edin" uyarısının ardından binlerce Gazzeli evlerini terk etti.