BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Mısır'daki gerginliğe oğul Mübarek freni

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal Mübarek, Kıptiler'in Abbasiye Katedrali'nde yapılan Noel törenine katıldı.

Abone ol

İskenderiye'deki 21 kişinin yaşamını yitirdiği kilise önündeki patlamanın ardından, Mısırlı Kıptiler Noel törenlerini yoğun güvenlik önlemleri altında yaptı. Başkent Kahire'deki törenler Abbasiye Katedrali'nde yapıldı.
 Kutlamadan çok İskenderiye'deki saldırının kurbanlarını anma merasimi şeklinde gerçekleşen düzenlene törene Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal Mübarek de katıldı. Mısır'ın en yüksek Müslüman din otoritesi sayılan El Ezher Şeyhi Ahmet Tayyib de Noel ayini öncesi Kıpti Patriği Baba 3. Şenuda'yı ziyaret etti.

Baba 3. Şenuda'nın bizzat yönettiği ayin öncesinde, Abbasiye Katedrali çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Davetliler törene 6 ayrı arama noktasından geçtikten sonra katılabildi. Mısır Televizyonu'nun haberine göre Abbasiye Katedrali ve çevresinde 5 bin polis görevlendirildi.

Akşam saatlerinde başlayan Noel törenlerinde, din adamları birlik mesajı verirken, davetliler de İskenderiye'de bombalı saldırıda ölenler için dua etti. Kahire'deki törenlere 2 binin üzerinde davetli katıldı.

Mısır İnsan Hakları Derneği Başkanı Dr. Necip Cibril AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır Hristiyanlarının bu tür saldırılardan korunması gerektiğini söyleyerek, "İskenderiye saldırısının faillerini bulmak Mısır hükümetinin sorumluluğundadır. Şu ana kadar hükümetin yaklaşımı iyi, bu tavrın bundan sonra da devam etmesini istiyoruz" dedi.