BIST 10.471
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Mısır'da yaralanan Çağla Yalçın öldü

Mısır'ın Şarm El Şeyh beldesinde düzenlenen bombalı saldırılarda yaralanan Çağla Yalçın, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) hayatını kaybetti.

Abone ol

Askeri ambulans uçağıyla geçtiğimiz pazar günü Türkiye'ye getirilen ve GATA Yanık Merkezi'nde tedavi altında tutulan Yalçın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yalçın'ın yaşamını yitirmesiyle Mısır'daki saldırılarda ölen Türk
vatandaşlarının sayısı beşe yükseldi.

Bombalı saldırıların ardından haber alınamayan ve daha sonra öldüğü açıklanan Safiye Güler Yavuz ile Bülent Adalı da toprağa verildi.

Saldırılarda hayatını kaybeden diğer iki Türk vatandaşı Bilgehan Yalçın ve Erhan Divlecen'in cenazeleri daha önce Türkiye'ye getirilmiş ve defnedilmişti.

Saldırıları üç ayrı örgüt üstlendi

Saldırıları, 'Abdullah Azzam Tugayları' ile 'Mısır Mücahitleri' adlı örgütlerin ardından 'Tevhid ve Cihad Grubu' adlı bir grup daha üstlendi.

Örgüt, geçtiğimiz salı günü internette yayımladığı bildiride, cumartesi günü 88 kişinin öldüğü saldırıları kendisinin düzenlediğini öne sürdü.

Örgütün bildirisinde, 'saldırıların El Kaide'nin liderleri Usame Bin Ladin ve Ayman El Zevahiri'ye bağlılığı göstermek, Irak ve Afganistan'da baskı altındaki Müslümanların intikamını almak için düzenlendiği' belirtildi.

Bombacılardan biri belirlendi

Şarm El Şeyh'te düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında son olarak faillerinden birinin kimliğinin saptandığı açıklanmıştı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Mısırlı yetkili, geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada, Ghazala Gardens Oteli'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen intihar eylemcisinin Mısırlı Yusuf Badran olduğunu söylemişti.

Yetkili, saldırganının kimliğinin DNA testleri sonucu saptandığını, Sina bölgesinden olan bu kişinin saldırganlarla ilişkisi olduğunu ifade etmişti.

Mısır'ın en önemli turizm merkezlerinden Kızıldeniz kıyısındaki Şarm El Şeyh 22 temmuz gecesi, ülkenin 1981 yılından bu yana yaşanan en büyük terör saldırısına sahne olmuştu. Hastane kaynaklarına göre saldırıda 88 kişi yaşamını yitirirken, yaklaşık 200'ün üzerinde kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: