BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Mısır'da seçim tartışmaları bitmiyor

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında tartışmalar bitmek bilmiyor...

Abone ol

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında tartışmalar bitmek bilmiyor.

Müslüman Kardeşlerin adayı Muhammed Mursi'nin ardından rakibi Ahmet Şefik de düzenlediği basın toplantısında seçimleri kazandığını söyledi. Şefik, "Tüm samimiyetimle ifade ediyorum ki kazanan ben olacağım. Ancak Yüksek Seçim Kurulu açıklamasını bekleyeceğim. Son sözü kurul söyleyecek ve ben bu karara saygı duyacağım" dedi.

Müslüman Kardeşlerin Hürriyet ve Adalet Partisi'nden adayı Muhammed Mursi, seçimi yüzde 52 oyla kazandığını duyurmuştu. Karara itiraz eden rakibi Ahmet Şefik ise bugün Kahire'de gerçekleştirdiği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimlerini kendisinin kazandığını duyurdu.

Şefik, büyük bir oy aldığını öne sürerek, "İzin verin seçimlerin kesin sonuçlarının açıklanmasını bekleyelim. Çok konuştuk, şimdi ise oy verenleri dinleme zamanı. Kimileri Mısır sözcüğüne baskı uygulamak istiyor" diye konuştu.

Seçimleri kendisinin kazandığını savunan Şefik, "Bir tartışma ve çatışma istemiyoruz. Toplumun endişeye kapılması için çalışmıyoruz. Oy sayımı tamamlanmadan zaferimizi ilan etmiyoruz. Sessiz kalarak, Yüksek Seçim Kurulu'nun yapacağı kesin kararın açıklanmasını bekledik. Çünkü kurul kesin sonuçları açıklama hakkına sahip bir kuruldur. Ben de bu açıklamayı bekliyorum" şeklinde konuştu.

Mısır'ın güvenliğini korumak için herkesi göreve çağıran Şefik, "Artık intikam dönemi sona ermeli. Seçim sonuçlarının rakamlarını açıklayacağımız zaman gelecek, ancak bu resmi sonuç ilan edildikten sonra olacak" ifadelerini kullandı. Yüksek Seçim Kurulu, bugün yapması beklenilen kesin sonuçların açıklanacağı toplantıyı Pazar gününe erteledi.