BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  GÜNCEL

ABD Ticaret Bakanı istifa etti

Bu ayın başında kullandığı otomobille aynı gün içinde iki kaza yaptıktan sonra araçta baygın halde bulunan John Bryson bakanlık görevini bıraktı.

Abone ol

Bu ayın başında kullandığı otomobille aynı gün içinde iki kaza yaptıktan sonra aracında baygın bulunan ABD Ticaret Bakanı John Bryson bakanlık görevinden istifa etti.

Bryson istifa istifa mektubunda, "9 Haziran'da geçirdiğim hastalık nöbetinin, bakan olarak performansımı etkileyebileceği ve ülkenin, bakanlık koltuğunda değişime gidilmesinden yarar göreceğine kanaat getirdim" diye yazdı.

İstifayı onaylayan ABD Başkanı Barack Obama ise yaptığı Bryson'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "John, bakanlık görevi süresince, ihracatımızın canlanmasına katkı sağlayarak ve hem yurt içi hem yurt dışında Amerikan üretimi ve mallarını teşvik ederek, ülkemizdeki işletmeler ve işçiler için yorulmak bilmez şekilde mücadele etti" dedi.

Obama, Bryson'ın, Başkanlık İhracat Konseyi'ndeki görevinin ise süreceğini belirtirken, ABD Ticaret Bakanlığı'na ise Bakan Yardımcısı Rebecca Blank'in vekalet edeceğini duyurdu.

Bryson, ABD'nin California eyaletinde bu ay içinde aynı gün peş peşe iki araca çarptıktan sonra, otomobilinde baygın bulunmuştu.

Bakanlık yetkililerince, kazalara Bryson'ın hastalık nöbeti geçirmesinin neden olduğu açıklaması yapılmıştı.

Halen incelemelerin devam ettiği kazaların ardından Bryson, hastalık iznine ayrılmıştı.

Polis, kazaların 'vurup kaçma' şeklinde gerçekleştiğini açıklamıştı.

Resmi yetkililer, kazadan sonra testten geçirilen 68 yaşındaki Bryson'da alkol veya uyuşturucu kullandığına dair bir belirtiye rastlamadıklarını açıklamıştı.