BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  GÜNCEL

Mısır eski kültür bakanına yolsuzluk suçlaması

Mübarek yönetimi altında kültür bakanı olan Faruk Hüsnü, 3 milyon dolar değerindeki servetini nasıl elde ettiği sorularını açıklayamadığı için yolsuzlukla suçlandı.

Abone ol

Mısır'ın eski kültür bakanı Faruk Hüsnü yolsuzlukla suçlandı.

Devlet medyası, Hüsnü Mübarek yönetimi altında 20 yıldan fazla görev yapan Faruk Hüsnü'nün 3 milyon dolar değerindeki servetine nasıl sahip olduğunu açıklayamadığını söyledi.

Akbar el Yorum gazetesine açıklama yapan Hüsnü, bu parayı yaptığı yatırımlar ve sattığı tablolar sayesinde, meşru yollarla elde ettiğini açıkladı.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Mübarek'in ailesinin yolsuzluklarına dair bir soruşturmanın başlatıldığını da bildirdi.

Devlet gazetesi el Ahram'ın haberine göre suçlamalar, Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeyinde bulunan bir devlet mülkünün satın alınmasına ilişkin.

2011 ayaklanması sırasında protestocuları öldürmekle suçlanıp Haziran'da suçlu bulunan Mübarek, ömür boyu hapis cezası çekiyor.

Mübarek'in oğulları Gamal ve Alaa ise bir bankanın satışına dair bilgi ticareti yaptıkları suçlamaları doğrultusunda gözaltına alındı.

Anneleri Suzan, devletten çalındığı iddia edilen 4 milyon doları geri vereceğine söz vermesi üzerine, geçtiğimiz yıl serbest bırakılmıştı.

Mübarek yönetimi altında başbakanlık yapan Ahmed Şefik, 1993'te Gamal ve Alaa Mübarek'e devlete ait toprakları sattığı iddialarıyla açılan soruşturma yüzünden sınır noktalarında izleme listesine alındı.

1987 yılında kültür bakanlığına atanan Faruk Hüsnü'nün, Mübarek ailesiyle yakın olduğu biliniyor.

Faruk Hüsnü, 2011 ayaklanmaları sırasında görevden alınmış, Mısır'dan çıkış yapması bir süre boyunca yasaklanmıştı.

Adalet Bakanı Asem el Gohari, "kanunsuz bir şekilde 3 milyon dolar elde etmekle" suçlanan Hüsnü'yü mahkemeye yollayacağını bildirdi.

Hüsnü'nün açık renkli soyut tablolarıyla tanınan bir sanatçı olduğu söyleniyor.