BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Mirasçıyı ölüm saati belirleyecek

Çöken Zümrüt Apartmanı'nda ölen baba- kızın ölüm saatleri 6 milyon TL'lik miras davası için araştırılıyor

Abone ol

KONYA'da 2 Şubat 2004 tarihinde Zümrüt Apartmanı'nın çökmesi sonucu ölen 92 kişi arasında bulunan işadamı 48 yaşındaki Seyit Ulugülyağcı ve kızı 24 yaşındaki Zeliha Ulugülyağcı'nın ölüm saatleri, yaklaşık 6 milyon liralık mirasın paylaşılmasında belirleyici olacak.

Çocuk, babasından sonra öldüyse 6 milyonluk miras anneye kalacak, babasıyla aynı anda öldüyse, babanın ailesi de pay alacak.

Seyit Ulugülyağcı'nın ailesi, baba ve kızın aynı anda öldüğünü bu nedenle mirastan pay alacaklarını iddia ederken, işadamının eşi 48 yaşındaki Feriha Ulugülyağcı, kızının enkazdan sağ çıktığını ve hastanede hayatını kaybettiğini belirterek, mirasın tamamen kendisinde kalması gerektiğini belirterek dava açtı. Yerel mahkemede karara bağlanan dava, Yargıtay tarafından yeniden görülmek üzere bozuldu. Şimdi, Konya 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, baba ve kızının ölüm saatlerini belirlemeye çalışarak, nakit para ve gayri menkullerden oluşan 6 milyon liralık mirasın, kimin olduğuna karar verecek.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Konya 1'nci Asliye Hukuk Mahkemesi davayı yeniden görüşecek. Duruşmanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

PARA BAĞIŞLANACAK

Feriha Ulugülyağcı'nın avukatları, davanın kazanılması halinde tüm mirasın bir eğitim kurumuna bağışlacanacağını belirterek, “Feriha hanım bu konudaki tüm dilekçe ve belgeleri hazırladı. Dava kazanıldığı taktirde, tüm miras bir eğitim kurumuna bağışlanacak. Sadece, Feriha hanımın oturduğu ev kalacak. Ancak Feriha hanım öldüğünde bu ev de hayır kurumuna verilecek” dedi.

Milliyet