BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minikler projelerini sergiledi

Pursaklar Feride Bekçioğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı projeler, düzenlenen bilim şenliğinde kurulan stantlarda sergilendi.

Abone ol

Ankara`nın Pursaklar ilçesinde, ilköğretim ikinci sınıf öğrencileri, bilimsel projeler hazırladı. Öğrencilerin hazırladığı uyandırma mekanizması, uzaktan kumandayla yönetilen asansörlü otopark, çatıların parka dönüştürülmesi, uzay projesi, kıyafet seçme dönencesi, hava treni, işitme engelliler için ışıklı zil gibi projeler büyüklerin ilgisini çekti.

 Pursaklar Feride Bekçioğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı projeler, düzenlenen bilim şenliğinde kurulan stantlarda sergilendi.

120`ye yakın projenin yer aldığı sergiye Pursaklar Kaymakamı Dr. Ahmet Cengiz, belediye başkanı Selçuk Çetin, ilçe milli eğitim müdürü Yaşar Ertuğrul ve çok sayıda davetli katıldı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, özellikle ana sınıfının kurmuş olduğu standa ilgi gösterdi. Başkan Selçuk Çetin, matematiği eğlenceli ve kolay kılan `Tonton Amca`, `enerji tasarruflu ev` gibi eğlenceli projeleri öğrencilerden dinledi. Başkan Selçuk Çetin, miniklere toplama, çıkarma ile ilgili sorular sormayı da ihmal etmedi. Eğitimci bir başkan olan Selçuk Çetin, soruları büyük hızla cevaplayan akıllı minikleri ve öğretmenlerini tebrik ederek, tüm öğrencilere yıldızlı bir beş verdi. Çetin, `İlçemizin genelindeki okulların hazırlamış olduğu tüm etkinlikler, eğitici etkinlikler. Böyle şenlikler, öğrencilerin bilime olan ilgisini artırması açısından çok önemli. Uzun süre eğitimcilik yaptım, eğitimin ne derece önemli olduğunu çok iyi bilirim. Bu yüzden, daha iyi öğrenciler, hayırlı evlatlar yetiştirmek için belediye olarak hep okulların yanında ve destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yeter ki çocuklarımız okusunlar, hayırlı evlatlar olsunlar.` dedi.