BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Minikler cübbe giydi

Kayseri Fatoş Büyükkuşoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, Kayseri Adliyesi’nde cübbe giyerek duruşma izledi. <br/>Öğrencilerin adliy...

Abone ol

Kayseri Fatoş Büyükkuşoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, Kayseri Adliyesi’nde cübbe giyerek duruşma izledi.
Öğrencilerin adliyeyi tanımaları, hakimlik ve savcılık mesleğini yerinde görmeleri için yapılan etkinlikte hoş görüntüler oluştu. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne misafir olan öğrenciler, ziyaret esnasında salonda görülen dolandırıcılık davasını canlı olarak izledi. Duruşmayı dikkatle izleyen öğrenciler, duruşma sonunda mahkeme heyetiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Cübbe giyen ve mahkeme heyetiyle yan yana gelen öğrenciler, salonda renkli görüntüler oluşturdu.

"AMAÇ ADLİYEYİ TANITMAK"
Amaçlarının adliyeyi tanıtmak olduğunu ifade eden Fatoş Büyükkuşoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğretmeni Derya Gültekin, “Etkinliğimizin amacı adliyeyi tanıtmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu bilme ve yasal sürecin nasıl oluştuğunu öğrenmek. Hakim ve aynı zamanda öğrencilerimizden Yusuf Kayhan Daştan’ın velisi olan Necati Daştan’ın vesilesiyle bu etkinliğimizi gerçekleştirdik” diye konuştu.

“FİLMLERDE GÖRDÜKLERİ SAHNELERİ CANLI OLARAK İZLEDİLER”
Çocukların görerek öğrenmelerinin ileriki hayatlarında meslek seçiminde daha etkili olacağını belirten Hakim Necati Daştan ise, “Amacımız hakimlik ve savcılık mesleğinin çocukların kafasında şekillenmesi. Adliye nedir? Hakimlik nedir? Suçlular nasıl yargılanır? Bu ortamı görmelerini sağlamak ve meslek seçimi konusunda bilgilendirmek” şeklinde konuştu.
Mahkeme görüntülerinin sadece filmlerden ibaret olmadığını öğrencilere göstermek istediklerini kaydeden Daştan, “Çocukların sürekli filmlerde gördüğü o enstantaneyi yerinde ve canlı olarak çocuklara göstermek istedik. Hakimlik mesleğini düşünenler varsa, nasıl bir meslek olduğu konusunda somut bazı veriler elde etmesine yardımcı olduk” ifadelerini kullandı.
Daştan, açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı yeni Kayseri Adliyesi’nin, eski adliye binasına göre daha temiz ve modern olduğunu, bu yüzden öğrencileri yeni adliye binasında ağırladıklarını söyledi.
Öğrencilerden 10 yaşındaki Gamze Yalçın da, adliyeyi görmeden önce beyin cerrahı olmak istediğini ancak, adliyeyi gezdikten sonra hakim olmak istediğini söyledi. Yalçın, “Ağır davaları yerinde gördüm. Beyin cerrahı olmak istiyordum ama burayı gördükten sonra hakim olma isteğim daha ağır bastı. Şimdiden bu cübbeyi giydiğim için hem çok heyecanlıyım hem de çok mutluyum” dedi.
(İHA)