BIST 10.330
DOLAR 32,21
EURO 34,76
ALTIN 2.454,84
HABER /  GÜNCEL

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü

Ataşehir Belediyesi kadın personeli, Mor Çatı Kadın Vakfı’na destek olmak amacıyla ünlü isimlerin tasarladığı tişörtleri giyerek “şiddete hayır” dedi.

Abone ol

Bugünün hikayesi, Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı mücadele eden 3 kız kardeşin öyküsüyle başlıyor.

25 Kasım, Mirabel kardeşlerin diktatörlüğün askerleri tarafından tecavüz edilerek ardından katledilişlerinin 53. yıldönümü. Ve bu gün; 1981 yılında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kabul edildi. O günden sonra dünyanın dört bir tarafındaki kadınlar, her 25 Kasım’da alanlara çıkıyor, şiddete karşı seslerini yükseltiyor.

Ataşehir Belediyesi’nde çalışan 510 kadın da bu güne Gamze Saraçoğlu, Jale Hürdoğan, Simay Bülbül, Elif Cığızoğlu ve Ayşe Deniz Yeğin’in Mor Çatı Kadın Vakfı’na destek olma amacıyla tasarladığı tişörtleri giyerek destek verdi. Başkanlık binasına kol kola yürüyen kadınlar, sloganlar ve alkışlar eşliğinde “şiddete hayır” dedi.

Belediye çalışanları, Ataşehir Belediyesi’nin kadına büyük değer verdiğini, 2011 yılında Türkiye’nin ikinci ruhsatlı kadın sığınma evini kurarak şiddete uğramış kadınlara kol kanat gerdiğini de dile getirdiler. Eyleme destek veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, kadın çalışanların başlarının tacı olduğunu ve her zaman yanlarında olduğunu belirtti.