BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.394,01
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı ziyareti üniversiteye bedava yemek getirdi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti sırasında öğrencilere 1 hafta boyunca ücr...

Abone ol

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti sırasında öğrencilere 1 hafta boyunca ücretsiz yemek verileceği açıklamasının ardından öğrenciler, bugün ilk yemeklerini ücretsiz yemenin mutluluğunu yaşadı.
22 Kasım günü Ordu’yu ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu Üniversitesi’ni de ziyaret etmişti. Ziyarette ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Cumhurbaşkanı’nın üniversitelerine gelişi nedeniyle yaklaşık 15 bin öğrenciye 1 hafta ücretsiz yemek vereceklerini söylemişti. Gül, bu durumun güzel bir hediye olduğunu belirtirken, ücretsiz yemek verilecek olmasından dolayı memnuniyetini dile getirmişti. Bugün öğrenciler, ücretsiz yemek yemenin mutluluğunu yaşadılar. Bazı öğrenciler, Cumhurbaşkanı Gül’ün Ordu ziyaretinin daha önemli olduğunu söylerken, bazı öğrenciler ise üniversitelerde yemeklerin tamamen ücretsiz olması gerektiğini savundular.
Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz, “Bilindiği üzere 22 Kasım günü Cumhurbaşkanımız Ordu’ya geldi. Bu kapsamda üniversitemizi ziyaret etti. Bu bizim için çok önemliydi. Üniversitemiz her ne kadar yeni bir üniversite olmakla birlikte ilk defa bir cumhurbaşkanını ağırlamıştır. Bu nedenle Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu bize onur vermiştir. Biz yönetim olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve öğrencilerimizle birlikte bir yemek yemeyi arzu etmiştik. Ancak Cumhurbaşkanımızın programının yoğun olmasından dolayı bunu gerçekleştiremedik. Bu nedenle yönetim olarak öğrencilerimize bir hafta boyunca ücretsiz yemek vermeye karar verdik. Sayın rektörümüz bu durumu Cumhurbaşkanımıza iletti. Cumhurbaşkanımız da bu durumdan çok memnun olduğunu ifade etti. Öğrencilerimiz de çok memnun. Bizim öğrencilerimiz her şeye layık. Gönül çok daha şeyler yapmayı ister. Ancak üniversitemiz bütçesinde ancak bu kadarla yetiniyoruz. İleriki zamanlarda daha güzel imkanlar öğrencilerimize sunmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)